Kommersiellt innehåll | 18+ | Regler & villkor gäller

De Vanligaste Misstagen i Oddsspel

Denna guiden består av två delar, nämligen en indikation på de minst lönsamma spelalternativen med en inblick i några vanliga misstag, och riktlinjer inför lyckade oddsspel. Genom att kombinera dessa två områdena bör din prestation förbättras, speciellt om du är nybörjare.

De Sämsta Satsningarna Som Erbjuds av Din Bookmaker

Några av de mest populära satsningarna på marknaden är inte att rekommendera. Två av dem passar perfekt för att förlora pengar, och är därför favoriserade inom bookmaking-communityn. Om du motstår dessa spelalternativ kommer du troligen att spara pengar.

Betting Bad
Av Betting Bad (http://press.bettingbad.com/company) [Public domain], via Wikimedia Commons

Ackumulatorer

Nästintill varenda spelare har gjort en ackumulator-satsning, även kallad flervalsspel, kombo, parlay eller multiplar med hopp om att kombinera alternativ med höga odds med några till synes säkra satsningar. Detta gäller framförallt de spelare som satsar 10 kr varje fredagskväll med förhoppningen att bli rika under helgen. Sanningen är att ackumulator-satsningar är en huvudinkomsterna för bookmarkers, och det visar hur lite värda de är för spelare.

Exempel På En Ackumulator

Din spelkupong innehåller följande fem spel:

 • Chelsea vinner, odds 1.50
 • Fler än 2.5 mål i matchen mellan Liverpool och Tottenham, odds 1.75
 • Newcastle och Crystal Palace spelar oavgjort, odds 3.50
 • Manchester City vinner bortamatchen, odds 1.90
 • Arsenal +1 på Asian Handicap, odds 2.20

Dessa fem odds multipliceras enligt följande: 1.50 x 1.75 x 3.50 x 1.90 x 2.20 = 38.40

Som du kan se visar vår spelkupong ett flertal satsningar med ett lockande odds på 38.40, vilket innebär att du får 3.840 kr tillbaka på en satsning på 100 kr. Däremot motsvarar dessa odds en sannolikhet på mindre än 3% att varje satsning vinner. Denna låga återbetalning blir mindre ju fler spel du lägger till.

Samma teori gäller för en annan strategi som är något annorlunda. Många spelare inkluderar endast två eller tre lag i sina satsningar, lag som är klara favoriter. Banker inkluderar lag som Barcelona, Bayern München och Manchester City. Tre lag med de kombinerade oddsen 1.30 ger odds på 2.20. Detta låter som ett bra förslag, men det förekommer alltid överraskande resultat inom sport. Om Bayern München oväntat nog spelar oavgjort mot Frankfurt så misslyckas satsningen.

Att lägga en ackumulator liknar ett försök att vinna på lotto. Om du är ute efter en jackpot-vinst så är detta något för dig. Men om du vill ha kvar pengarna i fickan bör du undvika denna sorts satsning och här följer två anledningar som förklarar varför:

Ökade odds innebär ökad risk

Ju fler spel som inkluderas på din spelkupong desto högre är sannolikheten att en match inte slutar som förväntat. Du bör alltid komma ihåg att förlust på ett av valen kan få en ackumulator att krascha.

Bookmakers begränsar vinsten

Även om du har tur och din ackumulator vinner, kommer du snart att inse att bookmakers sätter gränser på dina potentiella vinster. Det innebär att det du får tillbaka är begränsat till en viss summa. En vanlig gräns är 200 000 kr som maximal vinst, beroende på operatör.

För att illustrera, låt oss anta att du har valt 12 av 12 vinnare i ett ackumulatorspel vilket innebär att du får 300 000 kr tillbaka. Då får du tyvärr, på grund av begränsningar, inte hela summan. Detta är ganska irriterande och en annan konsekvens är begränsade satsningar i framtiden. Bookmakers är i huvudsak ganska allergiska mot vinnande kunder.

På samma sätt kan ackumulatorspel i vissa fall vara användbara. Låt oss anta att du har identifierat några värdespel (dessa förklaras vidare längre fram i denna guide). Det är inget fel att kombinera dessa val och låta oddsen öka. Tyvärr är detta lättare sagt än gjort, speciellt för nybörjarspelare. Det är en viktig spelfärdighet att kunna hitta värden, och de som kan göra detta kommer att bli framgångsrika spelare på lång sikt.

Live-bets

Live-betting på fotboll och andra sporter har blivit en av de mest populära funktionerna vad gäller online-bookmaking, och trenden ser ut att växa. Det finns ett generellt särdrag vad gäller live-betting: du hittar nästan aldrig något värde i denna typ av satsning. Det är inte omöjligt att hitta odds som är för höga, men det kan vara svårt. Bookmakers är väldigt bra på att sammanställa live-odds så att du bara har några sekunder på dig att göra en satsning med rimliga odds. Många professionella spelare är ute efter samma gyllene tillfälle och det sänker snabbt värdet.

Live-bets är den perfekta illustrationen på kontrollen som bookmakers har över sina kunder. Att live-bettingen växer är den främsta anledningen till varför fler och fler events sänds live på bookmakers hemsidor. Bookmakers har lagt märke till att antalet satsningar växer när kunderna kan se en direktsändning av matchen. De sitter då på en bättre position för att kunna förutse resultatet av ett event som de kan se live.

En annan stor nackdel med live-betting är att det ofta finns en försening mellan händelser som sker live och att satsningarna blir accepterade. Till skillnad från live-betting sker satsningar som görs innan matchen direkt utan en försening. Förseningen associerad med live-betting kan vara tio sekunder eller mer. Miljontals spelare skriker antagligen rätt ut varje helg när deras satsningar nekas. Du kan glömma att göra en snabb satsning direkt efter ett mål. Bookmakers har procedurer för att automatiskt stänga marknaderna efter viktiga händelser såsom mål, rött kort eller utdelningar av straffar.

Betyder detta att live-bets alltid är en dålig idé? Svaret på frågan är inte nödvändigtvis, även om det bara finns ett enda scenario då det finns anledning att satsa på live-betting. Om några odds representerar värde före en match börjar, så kommer de inte att försvinna de första minuterna av matchen. Denna situationen uppstår speciellt i en del Under-marknader, när oddsen kan öka något när matchen väl har börjat. Samma sak kan konstateras vad gäller Asian Handicap-marknader, men bara för de positiva buden såsom +1 AH för ett lag. Hursomhelst, med tanke på nackdelarna, är det bäst att undvika live-betting. Det är överskattat, men det blir mer och mer populärt, så stöd inte din bookmaker genom att satsa på det.

Satsa aldrig på ditt lag

Det är ganska uppenbart varför det inte är en bra idé att satsa på sitt eget lag. Först och främst så brukar folk överskatta sina favoritlags prestationsförmåga. Lojalitet och hopp gör att fans tror att deras lag kan vinna över vem som helst, närsomhelst. Verkligheten är att du aldrig ska sluta vara objektiv när du spelar. Aldrig.

satsa aldrig på ditt lag
Av Moazzam Brohi from Brooklyn, USA [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons
För det andra så ökar bara sorgen när ditt lag förlorar och du har gjort en förlorande satsning. Du ser inte bara ditt favoritlag tappa poäng men du förlorar även pengar. Även om du tar ett genomtänkt beslut genom att satsa på motståndarna, kommer du att hamna i en obekväm situation när du hoppas att det andra laget ska vinna över ditt favoritlag. Så det är i princip alltid en dålig idé att satsa på en match om ditt lag är involverat.

Scorecasts är dåliga

Scorecast-bets är väldigt populära även om de representerar ett av de sämsta spelalternativen. Det vanligaste spelformatet är följande:

Manchester City vinner med 3-0 och Aguero gör mål med oddsen 9.00

Vi råder dig till att undvika dessa sorts satsningar då de är lömska. Bookmakers nämner ofta spelare som har bra chans att göra mål, och kunder felbedömer ofta de riktiga oddsen, för att dessa spelare gör mål igen av anledning att de är populära. Resultatet är att kunder köper in sig på ett dåligt bet. Oddsen är för låga, och har en stor marginal så att bookmakern har en fördel. Skillnaden är inte enorm men tillräcklig för att tjäna pengar – förhoppningsvis inte dina.

Det är bättre att fokusera på Asian Handicap och Över/Under-marknader istället. Det finns mer konkurrens mellan bookmakers på dessa områden och de bättre oddsen är mer gynnsamma för kunder. Detta gäller även klassiska satsningar på rätt vinnare i en turnering.

Väldigt Vanliga Misstag Som Äventyrar Dina Pengar

Nu när vi har förklarat några av de sämsta betting-alternativen på marknaden, vill vi nu fokusera på några vanliga misstag som görs inom sport-betting. Vi kommer ta en närmre titt på konfirmeringsbias, god pengahantering, utbetalningsmöjligheter och bonusar.

Fall inte för konfirmeringsbias

Konfirmeringsbias är en term inom psykologi som betyder människors tendenser att alltid leta efter bevis som bekräftar deras teorier, samtidigt som de ger motbevisande information mindre uppmärksamhet. Detta är ett av de främsta misstagen som spelare gör, och det görs mer när de söker efter information relaterad till deras nästa val.

Den bästa efterforskningen är objektivt baserad på en bedömning utav all fakta relaterad till oddsen. Faktum är att de flesta spelare tar ett satsningsbeslut och sedan letar de efter bevis för att stödja det, och faller därför i denna fällan. Till exempel så är det bättre att ta en närmre titt på de senaste 10 eller till och med 15 matcherna, istället för att fokusera på de tre senaste matcherna som ett lag har vunnit. Resultatet är en mer korrekt bedömning, även om du kanske inte tycker om det du upptäcker.

Dubbla aldrig din satsning

En väldigt populär strategi är att dubbla satsningen efter ett förlorat bet, även om detta inte fungerar. Konceptet var ursprungligen designat för roulett och idén är enkel. Att dubbla sin satsning innebär att du inte kan förlora i det långa loppet eftersom att du till slut kommer att kompensera för dina förluster med en vinnande satsning. Tyvärr så gör två faktorer att detta systemet bristfälligt:

Först och främst så ökar satsningen exponentiellt under en rad av förluster. Om du tillexempel förlorar den första satsningen på 10 kr så måste den andra satsningen vara 20 kr, den tredje 40 kr osv. Den femte satsningen blir 160 kr, och spelare måste inse att fem förluster på rad är möjligt. Så småningom får du helt enkelt slut på pengar.

Den andra nackdelen är att bookmakers sätter gränser, vilket innebär att dina satsningar är begränsade. Om du har till exempel sex förlorade spel på rad, kan bookmakern förstöra systemet genom att vägra godta en tillräckligt stor satsning för att du ska kunna vinna tillbaka förlusterna från de tidigare spelen.

Så vilken slutsats kan vi dra utav detta? Även om sannolikheten att ha en lång rad av förluster är låg, så är den inte så låg som du kan tro. Att förlora din spelbudget samtidigt som du tar till det som kallas Martingale-systemet är ett realistiskt scenario.

Den pågående framgången för online-kasinon är baserad på en liknande missuppfattning. Folk brukar tro att Martingale-systemet kommer att fungera till slut. De tror att resultatet av ett spin i roulett inte kommer att vara samma flera gånger, utan att efter ett antal röda så MÅSTE det bli en svart. Färgen ändras, men ofta försent, vilket gör att spelaren måste satsa löjligt höga summor efter ett antal förluster. Systemet måste följas inom ramen för de begränsningar som kasinot ställer på insatserna.

Innebörden av ditt spelande ska vara att förlorande satsningar måste accepteras, och att de inte ska kompenseras genom en fördubbling av insatsen för att då förlora ännu mer.

Fokusera inte för mycket på bonusen

Välkomstbonusen är bra, men den är bra för båda parter. Den ger mer pengar för spelmöjligheter, men involverar en del tunga satsningskrav innan ett uttag är tillåtet. Dessa förhållanden kan leda till riskabla satsningar. I de flesta fallen är bonusen 100% utav den första insättningen. Hur som helst så måste både bonusen och insättningen satsas flera gånger. Tyvärr sätter även bookmakers gränser för minimum-odds, och satsningar med lägre odds räknas inte.

Här är ett klassiskt exempel som är vanligt hos många operatörer:

Du gör en insättning på 100 kr och får en extra bonus på 100 kr. Kraven kan specifiera att du måste satsa fem gånger insatsen och bonusen med minimum-odds på 1.80. Detta innebär att du får tillgång till bonusen efter att du satsat för 1 000 kr (200 kr x 5). De flesta kunderna kommer att fokusera på riskabla satsningar, vilket är vad bookmakern vill. Resultatet är att de flesta förlorar pengarna så att bookmakern inte betalar ut bonusen.

Ännu en nackdel för kunder är att de måste uppfylla satsningskraven inom 30 dagar efter insättningen. Det innebär satsningar på 1 000 kr i månaden vilket är mycket, speciellt för en nybörjare. Du måste vara försiktig med dessa bonuserbjudanden, och det bästa är att undvika dem. Detta är inte det bästa alternativet för många kunder, men det är värt att tänka på. Hur som helst så finns det ett alternativt och ett bra sätt att använda bonusar på, vilket kommer att förklaras längre fram i artikeln.

Utbetalningsfunktionen. Värdelös?

Ett ökande antal bookmakers introducerar ett utbetalningsalternativ som de påstår har en positiv inverkan på ditt spelande. Teorin är att kunder kan få sina satsningar utbetalade innan en match är avslutad. Detta innebär att du får din utbetalning innan satsningen går ut. Bookmakers påstår att det kan vara en användbar försäkring ifall du förlorar din satsning, om det sedan tillkommer ett röttkort och motståndarlaget börjar dominera över det lag du har satsat på. Men faktum är att vinsten är mindre än återbetalningen av den ursprungliga satsningen. Det finns två viktiga punkter att ha i åtanke:

1. Om bookmakers marknadsför något som grundar sig i att det kommer att vara användbart för deras kunder, så är det antagligen tvärtom. Operatörerna försöker att hitta på en situation där spelaren har kontrollen. Om funktionen inte var till deras fördel, så hade den aldrig skapats.

2. Att få en utbetalning under en match är i själva verket live-betting, och vi har redan poängterat att live-betting inte representerar ett bra värde. Du kommer också att uppleva en annan aspekt av bookmaking. Precis som att de direkt stänger marknader under en match efter en viktig händelse, kommer de att göra samma sak med utbetalningsfunktionen när något viktigt händer. Denna vanan gör att hela funktionen blir ganska värdelös.

Funktionen kan vara fördelaktig när du har satsat på fel lag och vill rätta till misstaget.

Vad Du Ska Göra Istället

Nu när vi har fokuserat på vad man inte ska göra, bör vi nu ta en titt på potentiellt goda strategier för att tjäna en del pengar.

Hitta din perfekta bookmaker

Det finns ett antal problem att adressera, men ett nyckelkrav är att hitta den perfekta bookmakern. Låt oss vara helt ärliga: det är svårt att hitta något som inte existerar. Varenda bookmaker erbjuder fördelar och nackdelar, och varje spelare har olika behov vad gäller deras spelande.

Bookmaker
Av Contributor(s): Sunday Truth [Public domain], via Wikimedia Commons
Vi kommer försöka att lysa upp mörkret vad gäller detta. Generellt sett så faller bookmakers inom ett flertal olika grupper. De flesta av dem är privata företag med en lång historia, med många funktioner såsom livesändningar och ett brett utbud av betting-marknader. De flesta oddsen är genomsnittliga, men det finns en irriterande tendens hos bookmakers att begränsar framgångsrika spelare. Inom bilförsäljningsbranschen skulle dessa operatörer kunna liknas vid skåpbilar, då de är väldigt bekväma men långsamma. De är utmärkta för nybörjare men inte för medel- eller proffsspelare som vill köra snabbt.

En annan typ av operatör är oddsbörsbookmakern. Kunderna kan inte satsa mot bookmakern, utan satsar istället mot varandra. Oddsen är generellt sett bättre och det finns inga gränser. En nackdel är att dessa sidor kräver att man har en del erfarenhet för att kunna använda dem. Utbudet av sport är inte lika brett, och satsningar på mindre ligor är svårt. Några vanliga funktioner såsom livesändningar finns inte tillgängliga och det finns inte alltid en välkomstbonus för nya kunder. I bilanalogin skulle oddsbörsen kunna beskrivas som sportbilar, då de är svåra att använda men snabba och kraftfulla.

En tredje grupp är privata bookmakers som försöker hantera vinnare på ett annat sätt än deras konkurrenter. Även om de är privata och strävar efter att göra vinster, distansierar de sig från de största och mest populära operatörerna inom sektorn. Exempel på denna typ av bookmaker är Pinnacle Sports och SBObet, en asiatisk bookmaker som är populär bland spelare som satsar på sport. När det kommer till odds så konkurrerar de med oddsbörserna, men vad gäller användarvänlighet så sviktar de. Dessutom är de flesta inte reglerade i Europa, men om du känner dig bekväm med att spela baserat på en licens från Curacao eller Asien så bör dessa operatörer vara ditt förstahandsval.

Vad bookmakers ska vara bra på

Vänligen fokusera på följande funktioner när du väljer en online-bookmaker, och ta en titt på den översiktliga guiden som kommer senare i artikeln.

Odds

Ingenting är viktigare än bra odds för ett kommande event. Om din bookmaker erbjuder genomsnittliga odds, leta då upp en annan som är bättre inom detta området. Jämförelse utav odds hjälper dig att hitta den bästa bookmakern. Om du är osäker på pålitlighet, efterforska online. Denna processen kan ta några minuter, men du kommer att slippa ångra dig efter registrering då du kunde ha hittat en bookmaker som erbjuder bättre odds. Nybörjare bryr sig inte så mycket om odds, men detta kan det bli ändring på.

Gränser

Spelgränser är inte så viktigt för en nybörjarspelare, men den mer erfarna kunden kommer att vara intresserad utav begränsningarna. Om du är exceptionellt framgångsrik när du gör dina val så kommer de flesta bookmakers att märka detta genom användning av deras säkerhetsprocedurer. Så fort de har taggat dig så kommer de att begränsa dina insatser. Om du endast kan satsa för 5 kr så har bookmakern antagligen uppmärksammat att du vinner mycket och tar dina resultat på allvar. Två lösningar på detta problemet är att använda en oddsbörs, eller alternativt att hitta en bookmaker som inte sätter gränser och som försöker locka till sig professionella spelare.

Marknader

En bookmaker kommer att erbjuda ett utbud av sporter och ligor och ett flertal marknader för ett event. En av de mest populära satsningarna är Asian Handicap som håller på att bli vanligare än European Handicap. Det är inte alla operatörer som erbjuder Asian Handicap, trots att denna typ av satsning innebär färre risker än andra handicaps och satsningar. Det är bäst att kolla din bookmakers utbud av bets för att försäkra dig om att de är så mångsidiga som möjligt.

Detta rådet gäller för de olika typerna av satsningar och för de sporter och ligor som erbjuds. Det kan vara till en stor fördel om din bookmaker har några av de mindre ligorna såsom Conference National och Isthmian League. Ju längre ner i hierarkin som oddsen finns tillgänglig desto bättre. Då de flesta operatörerna vet mer än vad du vet om de största ligorna, så kan de vara osäkra när de sätter odds för en match som till exempel Fleetwood Town mot Barnet.

Vi har nu delat in bookmakers i tre olika grupper och informerat dig om de största områdena som du behöver fokusera på innan du tar ditt slutgiltiga beslut. Hursomhelst så finns det även stora variationer även inom dessa grupper, och det är svårt att välja en bookmaker som passar perfekt för just dina behov. Trots detta har vi skapat några riktlinjer för varje typ av spelare.

Nybörjare

Denna sorts spelare bör välja traditionella bookmakers såsom Ladbrokes, William Hill eller bet365. De erbjuder allt du behöver som en nybörjarspelare, och är perfekta platser för att lära sig grunderna. Dessa företag är pålitliga och välkända vilket inger tillit. Med det sagt så har de inte de bästa oddsen, och vinnande kunder är inte direkt välkomna.

Intermediär

När du går vidare till en intermediär nivå, bör ditt största fokus ligga på att hitta de bästa oddsen samt bookmakers som inte begränsar dina satsningar. Den ideala betting-partnern är antingen en oddsbörs såsom Betfair eller Matchbook, eller en avancerad privat bookmaker såsom Pinnacle.

Professionell

Asiatiska bookmakers är först och främst var professionella spelare gör sina satsningar. Oddsbörser är ett annat alternativ så länge som det finns tillräckligt med likviditet för de sporter och ligor som de vill satsa på.

Nyckeln är pengahantering

Samtidigt som du inte kan ändra på hur vissa bookmakers fungerar, så kan du alltid ha koll på din pengahantering. Människan är girig av naturen, och detta bör inte underskattas. Det handlar inte bara om att återfå dina medel efter en rad förluster (såsom tilting i poker). Instinkten efter en vinst är att försöka vinna mer, och du skulle bli förvånad över hur många kunder som gör just detta. De kan vinna 100 kr och sedan satsa vinsterna igen, på grund av frestelsen att vinna mer.

Pengahantering
Bild: Pixabay.com

Enligt denna guiden bör du inte riskera mer än 1% av ditt kapital på en enda satsning. Betydande medel krävs för att hålla sig till denna regel, så att höja insatsen till 5% av kapitalet är acceptabelt i början. Detta innebär att om du gör en insättning på 100 kr så bör en maximal satsning ligga på 5 kr.

Denna strategi kan verka som mycket och tråkigt arbete, men det är en klok strategi om du vill undvika att göra en katastrofalt dålig satsning. Genom användning utav en liten procentuell summa av dina pengar, kan du överleva en lång rad förlorande satsningar. För att hålla dina medel intakta, måste du minimera risken samtidigt som du försöker generera vinster. Detta låter som en omöjlig balansgång men faktum är att det inte är det. Du kan vara relativt säker på att inte förlora allt ditt kapital om dina satsningar är låga och nära relaterade till dina medel. När du har en rad vinster kommer summan du satsar att öka automatiskt.

Värdespel

Har vi nämnt att det är viktigt att hitta vinnare med höga odds för att bli en framgångsrik spelare på sport-betting? För att gå in mer i detalj är det viktigt för en långsiktig lönsamhet att färdigställa värden i dina dagliga satsningar. Enklare sagt, värdespel är de som har odds som är för höga, vilket kan bero på ett misstag av bookmakern. Hursomhelst, då oddskompilatorer blir mer professionella, så är det svårare att hitta värde genom egna beräkningar, men hårt arbete inom detta området lönar sig.

Hur du hittar värde

Första steget är att räkna ut den procentuella sannolikheten av bookmakerns odds, vilket är enkelt gjort. Du delar bara oddsen med ett och multiplicerar med 100 för att få fram procenten. Om Chelsea är favorittippade för en match och oddsen är 1.60 på att de vinner, så är sannolikheten 62.5% enligt följande kalkylering:

1 / 1.60 x 100 = 62.5%

Du måste ta detta resultatet och jämföra det med din personliga beräkning. Du kanske tycker att 62.5 är för högt eftersom några viktiga spelare är skadade och för att Chelsea har varit en besvikelse i deras senaste matcher. I detta fall är en satsning på att Chelsea inte vinner en dubbel chans, och det kan då vara ett värdespel.

En av de viktigaste faktorerna inom att hitta värde är din egen bedömning om ett resultat och oddsen på erbjudandet. Du kan testa denna processen utan att vara otålig. Hela konceptet med att hitta värde bör ses som en långsiktig handling, eftersom du bara kan utvärdera kvaliteten på dina bedömningar efter en viss tid. Om dina tillgångar ökar, så är tillräckligt många av dina bedömningar korrekta.

Utöver dina bedömningar finns det en annan avancerad metod för att hitta värde. Detta baseras på att du skapar en egen satsningsmodell i form av ett Excel-dokument, men för mer vägledning inom detta vänligen gör en sökning på Google.

Låt andra göra arbetet

Du kan hitta många satsningsbedömningar online. Alla är inte gratis, men vissa är. Om du kan hitta en bra plattform såsom en sida med tips eller ett forum där användare delar med sig av dina bedömningar, så bör du använda dig utav dem i stor utsträckning. Tips kan ofta avslöja värden på spel som du inte har tänkt på, och om du även får anledningar till varför tipset är bra så är det ännu bättre.

Värdet på tips beror på dess kvalitet och på skribentens talang. En tipsanalys kan innehålla viktig information såsom spelares form, skador och andra anmärkningar som kan påvisa hur du ska satsa, och kan användas som en grund för din egen efterforskning. Detta gäller även i lägre icke-professionella ligor där folk kan ha bättre koll än bookmakers. Om du hittar ett forum där dessa insikter delas så är det positivt.

Gratis tips är användbara, men att betala för tips är en annan sak. Först och främst så har du inga bevis på att de som ger tipsen är så bra som de säger. Avkastningen kan verka imponerande, men vem som helst kan skriva in ett par siffror på en hemsida. Om väldigt framgångsrika spelare säljer sina tips bör du fundera över varför de inte enbart fokuserar på att spela.

Allt handlar om disciplin

Disciplin
Av Shi Deru (a.k.a. Shawn Xiangyang Liu) [GFDL eller CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons
Disciplin gäller för både vid en rad förluster och en rad vinster, och är relaterat till pengahantering. Du måste kunna njuta av en rad vinster utan att bli för självsäker. Du känner dig osårbar men är antagligen inte världens bästa spelare, även om du inte håller med. Vinnande kan ibland leda till högre satsningar och spel som du normalt sett inte skulle spela, eftersom vi alla i grund och botten är giriga.

En rad förlorande satsningar kan ha exakt samma effekt fast att vi känner oss sårbara. Satsningarna kan stiga och urval blir i princip slumpmässiga. Spelare som tror att de har otur kommer desperat att satsa på nästa tillgängliga event, även om det är en match i Singapore S-League, allt för att få tillbaka sina förluster. Detta händer oftare på kvällen när man har tagit sig en drink. Det värsta du kan göra är att satsa onykter, men ignorera även kasino- och pokersektionen. Dessa tjänster är ideala för att förlora resten av dina pengar.

Tänk gärna på att framgångsrik betting är en långsam process. Ingen gör en insättning på 10 kr för att sedan kunna försörja sig på betting efter bara två månader. Arbetet kan vara långtråkigt i början, men kommer att ta fart efter en rad vinster på grund av den sammanlagda ränteeffekten.

Fokusera på ett fåtal sporter och satsa alltid på att bli bättre

Vi har redan nämnt disciplin, men det är inte fel att repetera den viktigaste informationen nästan som ett mantra. En viktig regel är att inte satsa på allt och att inte välja slumpmässiga sporter och events. Du bör applicera denna teorin på den närmaste säsongen i fotboll, och inte bli lockad att satsa på spjutkastning för män i OS.

Vi föreslår att du fokuserar på fotboll på grund av det breda utbudet av ligor som finns tillgängliga. Om du är kunnig vad gäller sport är det mycket enklare att göra en bedömning och att jämföra odds för att identifiera värde. En del professionella spelare fokuserar på samma sätt på NBA och MLB, och dessa sporter har också många olika spel att bedöma.

Nyckeln till framgångsrik sport-betting är att lära sig, och att ta spelandet på allvar bör förbättra din kunskapsnivå. Att läsa artiklar om avancerade spelteorier och strategier är inte bara intressant utan kan även vara användbart. Det leder till en ökad förståelse för matematiken i betting. Det finns en uppfattning om att betting handlar om att kunna mycket om sport, men att det i grund och botten handlar om matematik.

Anteckna satsningar

Du bör anteckna varje satsning, inte bara de bra utan även de dåliga. Detta innebär extra arbete när betting för en del är tänkt att vara kul. Men att skriva ner dina satsningar eller att anteckna dem i ett kalkylblad ger en utmärkt överblick på din prestation, och är något som professionella betting-spelare gör på rutin.

Att anteckna satsningar i detalj ger svar på några viktiga frågor:

 • Inom vilka sporter har du expertis?
 • Vilka ligor är mest lönsamma?
 • Vilken sorts satsning är mest framgångsrik?

Om din avkastning är relativt hög på Asian Handicaps så kommer ett enkelt Excel-dokument att påvisa denna trenden. Ju mer du spelar desto mer exakt blir din data.

Använd bonusen från en annan bookmaker

Vi har konstaterat att du bör vara försiktig med bonusar, men de kan användas på ett säkert sätt efter att du öppnat ett konto, men detta kräver en avancerad process. Grundteorin är att du gör en satsning med din bonus och samtidigt spelar på det motsatta alternativet hos en annan bookmaker. På det sättet har du satsat på alla möjliga resultat så att en vinst är garanterad.

Här är ett exempel:

I en match mellan Liverpool och Newcastle i Premier League kanske Unibet erbjuder odds på 1.83 att det kommer bli fler än 2 mål, samtidigt som Unibet erbjuder 2.00 att antal mål kommer vara färre än 3. Du måste satsa insättningen plus bonusen på 100 kr vardera på Unibet att det blir fler än 2.5 mål. Sedan satsar du samma summa på att det blir färre än 2.5 mål på Unibet. Det är viktigt att satsa samma summa på båda spelen.

Detta kanske låter som en spekulation men matematikens logik kommer inte att göra dig besviken. Om Över vinner kommer du att ha 400 kr på ditt Unibet-konto, vilket innebär en vinst på 200 kr, vilket är samma som den förlorande satsningen på BetVictor. Med andra ord har du överfört 200 kr från ditt BetVictor-konto till ditt Unibet-konto. Om Under vinner så förlorar du insättningen på 100 kr samt bonusen, men din balans på BetVictor kommer att vara 366 kr vilket innebär en vinst på 66 kr. Denna vinst är inte relaterad till satsningskraven och det finns ingen förlust associerad med användningen utav bonusen. Denna processen kallas pushing eftersom att du pushar bonusen till att antingen vinna på ett konto eller att uppfylla satsningskraven på ett annat konto.

Slutsats

Om du följer några av dessa råd kommer du att märka en ökning av dina vinster. En del av instruktionerna är avancerade, speciellt för nybörjare. Det är inte troligt att alla börjar pusha bonuserbjudanden eller skapa en betting-modell för att identifiera värde. Men det är helt okej då du kan börja från grunden och se hur ditt spelande går.

Kom alltid ihåg:

 • Inga ackumulatorer, live-bets, scorecasts eller satsningar på ditt eget lag
 • Gör objektiv efterforskning, dubbla inte din insats, undvik utbetalning och var försiktig med bonusar
 • Anteckna alla dina satsningar, fokusera på ett fåtal sporter
 • Ha det kul!