Super Bowl Odds

Last updated december 6, 2021

Super Bowl är den klassiska finalen i den amerikanska fotbollsligan. och även här i Sverige drar Super Bowl till ett stort intresse. I den här guiden går vi igenom allt som du behöver veta om Super Bowl odds.

Om man inte spelat på amerikansk fotboll tidigare kan det såklart finnas en hel del frågor om vilka spelformer som finns och hur man betta på en match i Super bowl 2021. Vi ser till att ge dig allt du behöver veta om Super Bowl odds.

Att betta på Super bowl 2021

Super Bowl drar till sig ett stort intresse runt om i världen. I år spelas Super Bowl 7. februari. Även om det så klart är en riktigt stor sport i USA så erbjuds Super Bowl odds även på många svenska bettingsidor. Att spela på Super Bowl odds är garanterat riktigt spännande och många av spelbolagen erbjuder även bra live Odds på Super bowl 2021.

Vilket spel som passar dig beror så klart på hur van du är som spelare, och vilka förkunskaper du har om amerikansk fotboll. Eftersom det finns flera olika typer av bettingalternativ hos de svenska spelbolagen så finns det något som passar som är nybörjare och erfarna bettare.

Markander på Super Bowl Odds – det här kan du spela på

Vilka spelmarknader erbjuds då i den amerikanska superligan? Flera av de stora bettingbolagen erbjuder många olika former av spel. Här går vi igenom några av de mest populära spelen.

Matchvinnare

Det absolut vanligaste spelet på Super Bowl Odds är att försöka pricka in vinnaren i något av spelen. Det här är med andra ord en bettingform som är väldigt lik det som vi Sverige brukar kallas för 1×2-spel. Med amerikansk terminologi så brukar det kallas för moneyline.

Om en match skulle få ett oavgjort resultat när slutsignalen ljuder så går spelet till övertid. Detta varar i 15 minuter om inget av lagen lyckas att ta fler poäng så slutar spelet oavgjort. Är det däremot en slutspelsmatch som pågår så kommer man fortsätta att spela till man har en slutvinnare.

Flera 15-minuters förlängningar läggs på tills det att man helt enkelt har en matchvinnare.

Över/under-spel

Super Bowl odds erbjuds även på så kallat över/under-spel. En väldigt populär form av över/under-spel av att spela på på antalet slut poäng i matchen. Då gäller det att komma över eller under en viss nivå. De flesta spelbolag ger dig pengarna tillbaka om du hamnar på exakt samma nivå i ditt över/under-spel.

Handikappspel ”spread betting”

När det gäller Super Bowl Odds kommer du garanterat att stöta på något som kallas för ”spread betting”. Det betyder att ett av lagen kommer börja med ett minuspoäng. Om ett av lagen till exempel har en stor fördel mot sina konkurrenter så kan kan de spela på matchen med ett handikapp.

Det kan innebära att ditt favorittippade lag måste vinna matchen med till exempel tre poäng för att du ska ta hem en vinst.

Långtidsspel i Super Bowl

Det är möjligt att välja långtidsspel för Super Bowl odds. Det innebär att du alltså redan i början av säsongen kan ta chansen att försöka tippa vilket lag som kommer ta hem vinsten i Super bowl 2021.

Att tidigt kunna tippa vem som tar hem vinsten är såklart en tuff utmaning, men en riktigt bra Super Bowl Odds kan erbjudas för den som har en förhandsfavorit. Ett annat ord som brukar användas för just långtidsspel i Super Bowl-sammanhang är Ante Post men även begreppet outrights förekommer hos vissa spelbolag.

Har du mycket förkunskaper om Super Bowl kan det här vara en intressant spelform för dig.

Super Bowl odds NFL MVP

En annan form av Super Bowl odds är NFL MVP. Förkortningen står för most valuable player, och avser alltså den som är den mest värdefulla spelaren. Den som utses till NFL MVP kommer med stor sannolikhet vara med på finalen av Super Bowl.

Många gånger är det just lagens Quarterbacks sommar chansen att utses till NFL MVP.

Live Odds i Super Bowl

Live Odds erbjuds i många sporter och såklart även på om för Super BowlSuper Bowl. Det betyder att du kan följa matchen samtidigt som du spelar på vilket lag som kommer att ta nästa poäng. Andra möjliga spelmöjligheter om du väljer att betta live är till exempel:

  • Vilket lag som kommer göra nästa touchdown.
  • Slutresultatet i spelet.
  • Der totala antalet fieldgoals.
  • Om matchen kommer att går till förlängning.
  • Interceptions (sk bruten passning)

Att spela live är garanterat spännande och flera av de stora spelbolagen erbjuder live Odds i Super Bowl.

Super Bowl en amerikansk TV-fest

Finns är det något mer amerikanskt än Super Bowl? Miljontals av människor samlas för tv-apparaterna för att följa finalen i Super Bowl. Visste du att närmare 111 miljoner amerikaner brukar kolla på Superbowl?

Finalen spelas alltid på en söndag – och dagen har fått smeknamnet Super Bowl sunday. I år är det 7. februari, och kampen spelas på Spilles på Raymond James Stadium, Tampa, Florida. Även här i Sverige är det så klart möjligt att följa finalen i Super Bowl, men det gäller att inte vara allt för kvällstrött eftersom matchen svensk tid går av stapeln natten till måndag.

Dessutom brukar halvtidsunderhållningen vara i absoluta världsklass. Madonna, Justin Timberlake, Bruno Mars och Black Eyed Peas är några exempel på artister som deltagit i pausunderhållningen i Super Bowl.

Dessutom brukar till och med reklamen som sänds i halvtid vid något av en snackis i USA. I år är det The Weeknd som kommer att vara på scenen under pausen.

Så fungerar National Football League – vägen till finalen i Super Bowl 2021

NFL är den amerikanska toppligan i fotboll. Samtliga av de deltagande lagen spelar 16 matcher innan det förhoppningsvis för chansen att ta sig till den välkända Super Bowl finalen. Säsongen pågår mellan september och januari. Från grundserien går 6 lag vidare till slutspelet.

Genom en utslagsturnering når till slut två st lag hela även finalmatchen i Super Bowl. Super Bowl finalen spelas alltid någon gång i månadsskiftet mellan januari och februari.

Klubbar i amerikanska NFL

För närvarande så dinns det totalt 32 stycken klubbar och flertalet av de stora amerikanska har ett lag som tävlar i NFL. Lagen är indelade i fyra olika divisioner:

American Football Conference

Division East: Buffalo Bills, Miami Dolphins, New England Patriots, New York Jets

Division North: Baltimore Ravens, Cincinnati Bengals, Cleveland Browns, Pittsburgh Steelers

Division South: Houston Texans, Indianapolis Colts, Jacksonville Jaguars, Tennessee Titans,

Division West: Denver Broncos, Kansas City Chiefs, Las Vegas Raiders, Los Angeles Chargers

National Football Conference

Division East: Dallas Cowboys, New York Giants, Philadelphia Eagles, Washington Football Team

Division North: Chicago Bears, Detroit Lions, Green Bay Packers, Minnesota Vikings

Division South: Atlanta Falcons, Carolina Panthers, New Orleans Saints, Tampa Bay Buccaneers

Division West: Arizona Cardinals, Los Angeles Rams, San Francisco 49ers, Seattle Seahawks

Alla lag kommer att möta alla lag som ingår i samma speldivision totalt 2 gånger: en match hemma och en match borta.

Totalt 12 lag går vidare det och har därmed chans att ta sig till final. Sex lag från varje konferens går vidare. Dessutom finns det även två jokrar. Dessa har inte vunnit sin grupp men de har den bästa vinstprocenten.

Super Bowls historia

Den första gången som Super Bowl spelades var den 15:e januari 1967. På den tiden fanns inte NFL så som vi känner till den idag. Istället var det lag från NFL samt American Football League (AFL) som tävlade om vinsten. Ligorna slogs samman först år 1970.

Resten är så att säga historia och Super Bowl är i dag nästan en form av högtid i USA.

Eftersom Superbowl har blivit ett så stort jippo så finns det även olika former av special spel. Bland annat har Super Bowl odds erbjudits på Lady Gagas hår.

Japp, du läste rätt. Med andra ord kunde spelarna sätta pengar på om de trodde att superstjärnan skulle ha en viss färg på håret och uppträdande i halvtid. Med andra ord har Super Bowl Odds mycket att erbjuda.

En titt på favoriterna i Super bowl 2021

Kansas City är de försvarande mästarna och är också stora favoriter i Super Bowl 2021. Men de möter en levande legend i Tom Brady. Han är en kontroversiell spelare som inte alla gillar.

Hans tidigare team New England Patriots upptäcktes i en enorm skandal när de avlyssnade sina motståndare. Men han är fortfarande den bästa satsningen på en GOAT (Greatest Of All Time). Faktum är att det inte finns någon franchise i spelets historia som har vunnit fler titlar än Tom Brady ensam!

Tom Brady förstår spelet bättre än någon annan. Och denna förmåga har bara blivit bättre med åldern. Och det kan vara anledningen till att han har lett Tampa Bay Buccaneers till ännu en Super Bowl, bland annat genom att överraskande slå Green Bay Packers i semifinalen.

Han lever mer på sin taktik än på de råa fysiska förmågorna, och som en annan schackmästare fortsätter han att bygga på sitt spel. Fortfarande måste Tampa Bay Buccaneers vara stora underdogs mot den bara 25-åriga quarterback Patrick Mahomes’ Kansas City.

Intresset ökar utanför USA

För dig som är intresserad av spel och betting kan det vara kul att veta hur viktig amerikansk fotboll faktiskt har varit för utvecklingen av sportsbetting i USA. Väldigt många amerikaner brukar betta samtidigt som de följer matchen på TV:n. Det var i samband med att NFL drog igång som intresset för betting även startade i USA.

Super Bowl börjar dessutom att bli mer och mer globalt, vilket självklart beror på att matchen är numera kan live streamas vilket gör att det kan följas av sportintresserade runt om i världen.

Se finalen i Super bowl 2021

Finalen i Super bowl 2021 är såklart en riktigt stor TV-händelse. I USA är det som mindre än tradition att följa finalen tillsammans med nära och kära. Du kan även se finalen här i Sverige. Under de senaste åren har till exempel Viaplay sänt finalen i Super bowl.

Även om vi ännu inte har tillgång till uppgifter om vilka bettingsidor som kommer att live streama Super bowl 2021 så är det såklart också ett riktigt bra alternativ. Men som sagt: glöm inte bort att finalen sänds nattid i Sverige!

Vinnare i Super bowl

Mellan åren 1967-2020 har totalt har 20 olika lag vunnit Super bowl

New England Patriots 6 vinster År: 2002, 2004, 2005, 2015, 2017, 2019

Pittsburgh Steelers 6 vinster År: 1975, 1976, 1979, 1980, 2006, 2009

San Francisco 49ers 5 vinster År: 1982, 1985, 1989, 1990, 1995

Dallas Cowboys 5 vinster År: 1972, 1978, 1993, 1994, 1996

4 vinster Minnesota Vikings År: 1970, 1974, 1975, 1977

4 vinster Buffalo Bills År: 1991, 1992, 1993, 1994

3 vinster Dallas Cowboys År: 1971, 1976, 1979

3 vinster Miami Dolphins År: 1972, 1983, 1985

2 vinster St. Louis Rams/ L.A Rams År: 1980, 2002

2 vinster Washington Redskins År: 1973, 1984

2 vinster Cincinnati Bengals År: 1982, 1989

2 vinster L.A./Oakland Raiders År: 1968, 2003

2 vinster Philadelphia Eagles År: 1981, 2005

2 vinster Baltimore/Indianapolis Colts År: 1969, 2010

2 vinster Pittsburgh Steelers År: 1996, 2011

2 vinster Seattle Seahawks År: 2006, 2015

2 vinster Carolina Panthers År: 2004, 2016

2 vinster Atlanta Falcons År: 1999, 2017

2 vinst Kansas City Chiefs År: 1967

1 vinst San Diego Chargers År: 1995

1 vinst Green Bay Packers År: 1998

1 vinst Arizona Cardinals År: 2000

1 vinst San Francisco 49ers År: 2013

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll