Kommersiellt innehåll | 18+ | Regler & villkor gäller

Spelbolagens Vanligaste Misstag

I en tidigare artikel så diskuterade vi de mest vanliga misstagen en spelare kan göra när man spela på sport odds. Dessa misstag förekommer vanligast hos nybörjare fast även avancerade, samt veteraner, kan råka ut för en vana av dålig disciplin, okontrollerade insatser och negerar vad som fundamentalt är en lyckad insats.

Spelbolagens vanligaste misstag
Bild: Pixabay.com

Eftersom det är vanligt för spelare att göra misstag när de satsar på Sport Odds så kommer du att häpna över att få reda på att även spelbolagen gör misstag eller åtminstone förser spelare med möjligheter till att förbättra vinstchanserna.

I denna artikel kommer vi att diskutera de vanligaste misstagen som spelbolagen gör och på vilket sätt spelare som du själv kan dra nytta av.

1. Felaktiga Odds

felaktiga odds
Bild: Pexels.com

Identifiera Felaktiga Odds || Vidare Svårigheter

Låt oss börja med det mest självklara. Spelbolagen anställer de mest briljanta huvuden inom sport odds och har de bästa analytiska verktygen tillgängliga för att bestämma alla möjliga odds dagligen så gör de fortfarande misstag upprepade gånger. Tiden då odds och marknadsanalys sköttes av riktiga personer är förbi och istället ersatt av algoritmer och automatiserade markandsskötsel så gör spelbolagen fortfarande misstag när det gäller att bestämma ett odds.

Faktum är att många tror att på grund av denna automatisering och stor pålitlighet av algoritmer som gör spelbolagen osäkrare för den listiga spelaren. När en algoritm kan enkelt räkna ut sannolikheten för att ett lag vinner en match så har spelaren den fördel att de kan ta in ytterligare information om laget som gör att de får oddsen på sin sida. En spelare kan på så sätt enkelt lista ut olika fel i analyser som leder till att ett datoruträknat odds inte stämmer fullt ut.

Att identifiera felaktiga odds och ta fördel av detta kallas även för Value Bet och det är denna strategi som är fundamental för att vinna med ett odds. Om du inte identifierar ett Value odds, det vill säga odds som är felaktigt reflekterade av den rätta sannolikheten av en match, så kommer du inte att kunna tjäna pengar över tid som en spelare på sport odds. Sköter du inte en viss disciplin vid vadslagning och satsar endast när du har identifierat ett Value bet så kommer du helt enkelt bara att förlora pengar.

Identifiering av value bet handlar om att bestämma ett positivt resultat oavsett från de odds som spelbolagen ger ut till sina kunder på spelsidorna.

Som exempel, om du tror att det finns en 65% chans att en fotbollsmatch avslutas med över 2.5 mål totalt och om spelbolaget föreslår en 50% sannolikhet så har du identifierat vad som kallas för ett Value bet.

Med att använda decimal odds så räknas Value bet ut på följande sätt:

Låt oss säga att vi ska göra en insats på en kommande match mellan Liverpool och Chelsea. Liverpool har odds på 4.50 för att vinna matchen. Vi gör våran analys, räknar på våra siffror och beslutar oss att chansen för att Liverpool vinner är 30%.

Blir det ett value bet att satsa på Liverpool då?

För att ta reda på detta så multiplicerar vi helt enkelt Liverpools odds med 30%

Value = decimal odds x sannolikheten av resultatet 4.50 x 0.30 = 1.35

Om svaret ovan är 1 så har vi ett value bet. Värdet kan enkelt räknas ut med att subtrahera 1 för att ge oss i detta exempel 0.35, eller med andra ord ett value bet på 35%.

Motsvarande om svaret är under 1 så finns det inget value bet och vi bör inte fortsätta med en insats.

Identifiera Felaktiga Odds

Detta låter väldigt inspirerande men hur kan vi veta om vi nu har identifierat en sann möjlighet till ett value bet?

Genom att hålla en skärpt disciplin och endast satsa pengar när du har identifierat ett value bet så har du hittat nyckeln till framgång. Utan denna kunskap så förlorar du bara mer pengar. Det spelar ingen roll hur disciplinerad du är om du inte har hittat de rätta värdena att spela efter, du kommer inte att kunna spela särskilt länge utan denna kunskap.

Det finns flertal tillvägagångssätt att identifiera value bets. Men hur du än vänder och vrider på taktiken så är det i slutändan den som har kunskap och erfarenhet som vinner i längden.

För att kunna fortsätta tjäna pengar på sport odds så måste en framgångsrik spelare erhålla mer närgången kunskap om en given spotmarknad än vad spelbolaget har.

Här kommer specialiseringen in i spelet. Om du vill ha överhand jämt emot spelbolagets misstag så måste du fokusera på en mindre skala av spelmarknader och få tag på så pass mycket med kunskaper att när du räknar ut ett value bet så blir det som din högra hand.

Många spelare fokuserar på sekundära marknader för att identifiera value bets och drar slutsatsen att det är lättare att hitta vad du söker under dessa markander jämt emot markander som har redan så pass mycket information som Premier League, Asian Handicap eller Champions league.

Som exempel. Att satsa på andrahands ligor runt Europa med att fokusera enbart på båda lagen i en match eller på mål i första halvleken. Kort sagt, om du vill hitta value bets så måste du se var spelbolagen inte ger ut så pass mycket information vilket gör dem skörda. Där värden är mest sannolikt påträffade finns i mindre populära ligor, tävlingar och spelmarknader.

Vidare Svårigheter

Hur du än ser på det så är det svårt att identifiera ett spelbolags misstag, speciellt när det gäller odds, som är det svåraste inom sports betting. Det blir ännu svårare när spelbolagen faktiskt inte erbjuder kompletta odds utan behåller delar i sina marginaler.

Vi kommer inte gå in i detalj just nu utom att erbjuda en kort instruktion som exempel. Låt oss säga att vi vill spela med att singla slant. Vi erbjuds följande odds.

 • Krona 1.90
 • Klave 1.90

Sannolikheten av varje resultat är 50% fast oddsen visar inte sitt fulla värde. Om det var fulla odds så borde de vara 2.00 vardera.

Med detta exempel så måste vi spela minst 52.7% med vinst för att tjäna pengar genom att satsa på krona.

Exempel: 0.527 x 1.90 = 1.0013

Men eftersom vi endast kan förvänta oss 50% av våra satsningar på krona så kommer vi att förlora i längden.

Spelbolagen har denna marginal för att kunna tjäna pengar på sin verksamhet och för att vilseleda de som letar efter misstag. Det är därför som du kan finna ut att spelbolagen ger högre marginaler på sina marknader som de känner är mest utsatta för lägre insats mängder.

Som exempel. Ett spelbolag kanske erbjuder odds 1.95 på Asian handicap för Premier League matchen fast enbart odds på 1.90 för Asian Handicap under Engelska National League matcher. Ja, marginalerna gör det svårt att dra nytta av felaktiga betting odds fast många spelare fortsätter att tjäna pengar med att spela på lite mer udda marknader och drar nytta av att spelbolagen inte är på sin vakt.

Ett annat problem kallas för palpable error, även kallad för ”palp”. Vad innebär nu ett palpable error?

Ett palpable error är när ett spelbolag bestämmer sig, efter att marknadens slut, att oddsen som de erbjöd var felaktiga och att alla vinster blir diskvalificerade. Detta är så klart ett mycket orättvist problem där flera spelar kan drabbas och uttrycka sitt vrede mot spelbolaget, speciellt när spelbolagen inte betalar tillbaka förlorade insatser till kunderna.

Medan spelbolagen har tydliga villkor och regler för palpable error så känner många spelare att det är på spelbolagets ansvar att detta inte sker utan att insatser betalas tillbaka. Hur som helst så är palpable error något att tänka på när man spelar på odds.

2. Derivatmarkander

Go In Play || Dra nytta av dessa marknader

Ett annat misstag som spelbolagen gör är att erbjuda derivatmarkander. Vad innebär nu derivatmarkander? Det betyder att inom ett givet evenemang är resultatet för ett odds oftast sammanhängande med odds för ett annat resultat inom samma evenemang.

Låt oss tänka oss ett kärt exempel. Inom en fotbollsmatch är odds 1X2 oftast förknippats med odds för Asian handicap-marknader. Som exempel så spelar Arsenal mot Tottenham i en kommande Premier League match.

Odds för marknaden är 1X2 med följande:

 • Arsenal 2.10
 • Oavgjort 3.50
 • Tottenham 4.20

Odds för Asian handicap är enligt följande:

 • Arsenal -0.5, 2.10
 • Tottenham +0.5, 1.91

Detta är ett enkelt exempel fast det visar hur två snarlika diskreta spelmarknader är relaterade. Odds för att Arsenal winner i matchen är 2.10 med odds som täcker -0.5 i mål handicap med samma odds på 2.10 medans vid en oavgjord match eller vinst för Tottenham täcks av +0.5 i handicap med odds 1.91.

Dra nytta av dessa marknader

Att dra nytta av dessa marknader är svårt men det går att tjäna mycket pengar på dem. Flesta spelbolag erbjuder nu flera spelmarknader av stora fotbollsligor med fokus på europeiska ligor. Merparten av dessa marknader är skapade utefter en modell för poängstatistik. Denna modell bestämmer sannolikheten av antalet mål som görs baserat på hur många mål som görs i snitt i en fotbollsklubb. Som exempel, förväntningarna för hur många mål som görs på en kommande match är enligt följande:

 • Everton 1.15 mål
 • Newcastle 1.05 mål
 • Totalt antal mål 2.20 mål

Med denna enkla förutsägelse så beräknas odds för spelmarknaden tillsammans med matchresultat och handicap. Även totalt antal mål, mål i varje lag, oavgjorda matcher osv, spelar in en stor roll i denna beräkning.

Så hur kan vi utnyttja denna marknad? Det fundamentala är att hitta oregelbundna konflikter mellan två eller fler givna marknader för att sedan satsa på båda för att skapa en möjlighet till value bet. Vissa spelare letar efter oregelbundenhet mellan över/under 2.5 mål på båda lagen under en match. På detta sätt kan man hitta om dessa odds istället är lägre än 2.00 för att hitta en öppning till insats.

Låt oss klargöra att du inte kommer kunna hitta möjligheter under surebets (som vi ska prata mer om senare) när man tänker dra fördel av jämförbara marknader.

Vad du kan finna är en tendenser som marknaden inte tänker på som påverkar oddsen.

En gedigen gambler kan notera att vissa lag har en tendens att spurta i första halvlek för att i andra halvlek slappa lite efter. Detta är en mycket enkel observation som spelbolagen inte tar vara på när det fastställer sina odds. Att observera och följa lagets spelstil tillsammans med analytisk statistik kan hjälpa dig oerhört mycket för att hitta riktiga value bets under en mycket opålitlig marknad.

Låt oss säga att du har observerat att Manchester United generellt påbörjar matchen mycket trögt vid hemma matcher och har gjort detta sedan deras nya manager kom igång 2 säsonger tidigare. Låt oss även säga att West Ham har en tendens att spurta fram i bortamatcher. Om vi nu identifierar dessa olikheter mellan lagen så kan man satsa på att West Ham antingen vinner första halvleken eller vinner första halva handicap. Detta vore ett utmärkt value bet med tanke på att odds för båda marknaderna endast reflekterar chansen att en vinst sker på båda lagen under fulltid och inte räkna med tendensen av båda lagen under första halvlek.

Medan nu en sådan möjlighet går att hitta så kommer spelbolagen att skydda sig själva med högre marginaler i derivatmarknader som dessa. Hursomhelst så finns det mängder av värdefulla chanser att hitta och att göra denna analys är en väl spenderad sysselsättning för vinst.

Go In Play

Spela live erbjuder spelare en större mängd av derivatmarknader att ta vara på. Det är en anledning till att spelbolagen var emot live betting från början och om det inte vore för en explosion i popularitet med livespel så hade det aldrig blivit erbjudit. Med att spela på Betfairs Exchange har bidragit till denna explosion.

Men varför? Eftersom livebetting precis som derivatmarknader är enklare för en gedigen spelare att hitta luckor som gör oddsen mer attraktiva och skapar value bets.

Tidigare skeden av livebetting erbjöd spelbolagen endast ett fåtal möjligheter för spel. Även de mest populära evenemangen levererades endast med ett fåtal spelmöjligheter. Idag så kan du spela på allt och alla marknader vilket ger spelare en större chans att hitta bra insatsmöjligheter för att vinna.

Låt oss säga att Chelsea spelar mot Crystal Palace på hemmaplan och har tagit en ledning på 3-0 i 65:e minuten. Din analys has bestämt att Crystal Palace har en tendens att spela sämre i en bortamatch när de ligger under med flera mål. Du satsar på att matchen avslutas med mål fler än 4.5. Under de sista 25 minuterna gör Chelsea mål 2 gånger och matchen avslutas 5 – 0 till Chelsea.

Odds för livebetting beräknas av förväntningar innan matchen för varje klubb, nuvarande poängställning och tiden som återstår i matchen. De kommer inte att ta var på hur lagen mår på hemmaplan jämt emot bortaplan.

3. Arbitrage möjligheter

Arbitrage
Bild: Pixabay.com

Hitta ett Surebet || Svårare än det ser ut

Vad du än kallar det så är arbitrage möjligheter något att hålla kolla på som spelbolagen väl missar.

Vad är ett arbitrage? Ett arbitrage bet (kallas även surebets eller arbs) är en kombination av bets som ser till att du får vinst oavsett resultatet i matchen. Klart det låter för gott för att vara sant fast det finns ett antal arbitrage möjligheter att hitta hela veckan ut.

Hur hittar man då ett arbitrage? Ett surebet involverar att hitta två spelbolag som erbjuder olika odds vid samma resultat i samma evenemang. Låt oss titta vidare på följande exempel:

Över/under 2.5 mål
Spelbolag A erbjuder odds för 2.10, över 2.5 mål.
Spelbolag B erbjuder odds för 2.05, under 2.5 mål.

Som vi kan se från exemplet ovan så oavsett det resultat som vi satsar på, över 2.5 mål eller under 2.5 mål, så kommer vi att gå med vinst. Detta är en arbitrage möjlighet.

Många arbitrage möjligheter är marginella i värde och det finns tillfällen då spelbolagen är sakta med att reagera på nyheterna vilket gör dem skadliga för spelare som tar väl vara på möjligheten till stor vinst.

Låt oss titta på ett annat exempel. Manchester City har ett odds på 3.00 för att vinna under en kommande Premier League match. De förväntas sätta några spelare på bänken under veckan för att vila upp. När matchen närmar sig så har de full styrka i laget. När dessa nyheter kommer ut så ändras oddsen för Manchester City till 2.50. När de flesta spelbolagen sänker sina odds så behåller ett spelbolag oddsen på 3.00 och blir då utsatt för potentiell arbitrage bet.

I verkligheten så är det osannolikt att hitta arbitrage bets på stora sportevenemang som Premier League eller Champions league. Du hittar främst arbitrage möjligheter på lite udda evenemang i kanske lägre ligor, regionala tennis matcher, nationella basketturneringar och hockey ligor. En nyhet om att en nyckelspelare blir utesluten från nästa Australienska 2:a divisions match kommer mest sannolikt att leda till arbitrage jämfört med nyheten om att en Premier League spelare missar en match.

En annan marknad att utnyttja är både grupp vinnare och grupp kvals marknader för Champions league, Europeiska ligan samt Världskuppen och europakuppen. Detta sker främst när matcherna först är upplistade. Du kan finna flera möjligheter i början av säsongen tills marknaden har satt sitt fäste, vilket kan ta ett par dagar.

Hitta ett Surebet

Hur kan vi identifiera ett Surebet? För att hitta dessa möjligheter kan behöva lite matematik.

När det gäller att dra nytta av ett arbitrage så finns det två generella frågor att tänka på.

Först och främst, hur vet vi säkert att vi har ett surebet tillgängligt? För det andra, hur mycket bör du satsa för att få en riskfri vinst?

Att identifiera ett arbitrage involverar att räkna ut och lägga till sannolikheter för bästa odds för varje resultat på marknaden som du vill spela på. Det är inte svårt att räkna ut sannolikheten som tur är. Allt du behöver är att dividera decimal odds med 1. Det är verkligen allt!

Som exempel så ska vi titta på en match i Champions League mellan Barcelona och Bayern Munchen. Bästa tillgängliga odds för över/under är 2.5 mål enligt följande:

 • Spelbolag A, Över 2.5 mål, 2.10
 • Spelbolag B, Under 2.5 mål, 2.05
Spelbolag A, Över 2.5 mål, 2.10
Sannolikhet: 1 / 2.10 = 0.476 = 47.6%

Sannolikheten med över 2.5 mål med odds på 2.10 är 47.6% chans.

Om vi istället tittar på Under 2.5 mål.

Spelbolag B, Under 2.5 mål, 2.05.
Sannolikhet: 1 / 2.05 = 0.4878 = 48.78%

Sannolikheten för Under 2.5 mål med odds 2.05 är 48.78%.

För att nu ta reda på om vi har ett arbitrage att leka med så kan vi enkelt lägga ihop de två procentuella sannolikheterna.

Totalt: 47.6% + 48.78% = 96.38%

Om siffran som du nyss lagt ihop är under 100% så har du upptäckt ett surebet aribtrage möjlighet. Ju lägre sannolikheten är desto bättre värde har du hittat.

Om vi istället tittar på ett annat exempel. En NBA match mellan Boston Celtics och Chicago Bulls har följande bästa odds tillgängliga:

 • Spelbolag A, Boston Celcitcs, 1.30
 • Spelbolag B, Chicago Bulls, 7.00
Spelbolag A, Boston Celcics 1.30
Sannolikhet: 1 / 1.30 = 0.7692 = 76.92%
Spelbolag B, Chicago med odds 7.00
Sannolikhet: 1 / 7.00 = 0.1429 = 14.29%
Marknaden totalt
76.92 + 14.29 = 91.21%

Än en gång så har vi hittat ett säkert arbitrage bet under 100% sannolikhet när vi beräknat ihop.

Att hitta ett surbet är en sak så är nyckeln till vinsten att räkna ihop den optimala insats summan som man ska göra.

I vissa fall så är detta mycket enkelt när oddsen är identiska. Men i verkligheten så är oftast oddsen mycket olika och på så sätt kräver att vi jämför våra insatser mot varandra. Hur gör man nu detta? Det finns 3 steg att följa:

 1. Beräkna sannolikheten av marknadens resultat.
 2. Beräkna summan av sannolikheterna.
 3. Dividera varje sannolikhet för resultat med summan av totala sannolikheten.

Om vi nu har en kommande Premier League match mellan Liverpool och Manchester United låt oss då säga att vi har följande bästa odds tillgängliga:

 • Liverpool vinner, med odds på 2.90
 • Oavgjord match, med odds på 2.50
 • Manchester United vinner, med odds på 3.10

Har vi nu hittat ett surbet i denna 1X2 resultats marknad? Låt oss ta reda på detta genom att kalkylera som tidigare.

Precis som tidigare exempel så måste vi först beräkna sannolikheten för vare resultat.

Liverpool vinner med odds 2.90
Sannolikhet: 1 / 2.90 = 0.3448 = 34.48%
Oavgjord match med odds på 3.50
Sannolikhet: 1 / 3.50 = 0.2857 = 28.57%
Manchester United vinner med odds på 3.10
Sannolikhet: 1 / 3.10 = 0.3226 = 32.26%

Nu lägger vi ihop samtliga sannolikhets mängder för att få reda på om detta är en arbitrage möjlighet:

34.48% + 28.57% + 32.26% = 95.31%

Ja! Vi har hittat ett aribtrage surebet eftersom marknadens totala summa är under 100%.

Nästa steg är att räkna ut hur mycket vi behöver satsa på varje resultat för att få en balanserad vinst oavsett vad resultatet blir eller vem som vinner. Om vi nu vill totalt investera 2000 kr så kan vi räkna enligt följande:

Liverpool vinner med odds 2.90
34.48% / 95.31% = 36.18%

Med detta så kommer vi att satsa 36.18% av våra 2000 kr på att Liverpool vinner vilket blir 723.5 kr.

Vid en oavgjord match med odds 3.50
28.57% / 95.31% = 29.98%

Vi kommer att satsa 29.98% av 2000 kr på att matchen blir oavgjord med en summa på 599.5 kr.

Manchester United vinner med odds på 3.10
32.26% / 95.31% = 33.85%

Till sist så ska vi satsa resterande 33.85% av våra 2000 kr på Manchester United vinner med en summa på 677 kr.

Om vi nu gör insatser med dessa summor så kommer vi att ha en säker vinst på denna match på runt 98.5 kr. Oavsett vad som händer i matchen så kommer vi att gå med vinst.

Svårare än det ser ut

Arbitrage är svårare än det tycks vara. Första problemet är att flesta möjligheter till arbitrage är endast tillgängliga under en väldigt kort period. Det är sällsynt för ett surebet att finnas till mer än 15 minuter. Många professionella spelare har utvecklat verktyg som ger dem en alert för dessa arbitrage möjligheter så att de snabbt och enkelt ska kunna räkna ut och fånga in vinsten.

Ett annat problem är att vinsterna är relativt låga och kräver en större mängd insatser för att vara lönsamma under årets gång. Det är svårt att faktisk hitta ett arbitrage som ger mer än 3% utdelning på en gång. För att det ska vara vinstgivande under surebets så måste man både investera pengar och mycket med tid för att det ska vara mycket lönsamt.

Vi måste även ta i akt att spelbolagen kommer att stänga ner konton som sysslar med arbitrage. Detta kan tyckas vara mycket orättvist men så är det och en framgångsrik aber måste vara duktig på att förhandla. Det lättaste sättet att undvika att bli påkommen av ett spelbolag är att satsa så udda spelsummor som möjligt. Ett exempel på detta är att tänka sig en optimal insats på 271 kr och gör istället en insats på 270 kr eller till och med 250 kr eller 300 kr. Det kanske inte ger dig exakt den vinst som du förväntar men det håller dig i alla fall under radarn från spelbolagen.

4. Ackumulatorer

Ackumulatorer
Bild: Pixabay.com

Multiplicera ditt värde

Om du någonsin undrat över varför spelbolagen alltid talar om ackumulatorer på sina spelsidor är för att flesta spelare inte känner till hur man identifierar värdet av en insats och att ackumulatorer i sin tur består av negativa värden som genererar stora vinster för spelbolagen året runt och särskilt under fotbollsturneringar.

Men varför har ackumulatorer dessa värden? Det är eftersom det finns marginaler som spelbolagen tar ut från oddsen. I ett enkelt exempel en selektion med 5 val under Asian handicap för en kommande helg av Premier League fotboll. Ackumulatorn består av följande val.

 • Liverpool +0.5, 1.90
 • Chelsea -1, 1.90
 • Arsenal -0.5, 1.90
 • Tottenham, -0.5, 1.90
 • Everton + 0, 1.90

Här har vi 5 val och varje val har odds på 1.90. För att räkna ut ackumulatorn för dessa odds behöver vi endast räkna ihop det totala priset.

Detta ger oss odds på 24.76.

Låt oss nu räkna ihop dessa odds igen, fast denna gången använder vi rättvisa odds utan marginaler som dras bort, dvs. 2.00.

Detta ger oss odds på 32.00.

Så medan marginaler på varje val endast var 5%, 1.90 istället för 2.00, så blir våra marginaler på alla 5 val hela 22.6%.

För att sätta detta i ett större perspektiv, om du nu skulle spela på Asian handicap med en marginal på 22.6% så blir dina odds ungefär 1.55 jämfört med 2.00. Skulle du spela på ett enkelt val under Asian handicap med dessa dåliga nummer? Så kalrt inte.

Multiplicera ditt värde

Men här kommer kruxet.

Om du enbart räknar med val som har ett genuint värde så ökar du faktiskt ditt värde för varje val som du inkluderar.

Låt oss säga att vi har 3 val för en kommande helg av Premier League. Då har vi följande att tänka på:

 • Liverpool vinner med odds 2.10
 • Chelsea/Tottenham över 2.5 mål med odds 1.90
 • Newcastle/Everton oavgjord match med odds 3.50

Vi har gjort våra beräkningar och tror att dessa är värdefulla val.

Liverpool har 50% chans till vinst
0.5 x 2.10 = 1.05
Chelsea/Tottenham har 55% chans att gå över 2.5 mål
0.55 x 1.90 = 1.045
Newcastle/Everton ligger på 30% chans till en oavgjord match
0.3 x 3.50 = 1.05

Som vi kan se så har varje val över ett värde på 1. Oddsen som vi får från spelbolaget för dessa 3 val är 13.97.

Men då tänker du, men vad då? Jo följande gäller. Låt oss räkna ut sannolikheten för denna ackumulator baserad på våran uträkning.

0.5 x 0.55 x 0.3 = 0.0825

Sannolikheten att denna ackumulator vinner med vår uträkning är 8.25% chans.

Räkna sedan ut värdet på denna ackumulator.

13.97 x 0.0825 = 1.153

Där har vi det! När alla våra val hade ett värde på runt 5% (1.05) och sedan kombinerade dessa 3 val så ökade värdet till 15%. Inte alls illa.

Om du nu gör ogenomtänkta val på negativa värden så kommer du endast uppleva hur dina vinstchanser försvinner i längden. Genom att inkludera val med genuina värden så ökar du dina chanser till större vinst.

Vad som är ännu bättre är att genom att vara en vinnare under längre period kommer ditt spelkonto att stängas ner eller kopplas bort fast genom att utnyttja ackumulatorer så signalerar du till spelbolaget att du kanske bara är ännu en förlorare som accepterar dåliga odds. Sanningen är att många spelbolag vill att sina spelare ska spela på ackumulatorer genom att erbjuda högre vinster upp till 12 val vilket ger dig chansen att vinna ännu högre vinster. Du kan även se ackumulator bonusar som ger upp till 50% vinstbonus på en match med 6 tillval. Att tänka på dessa goda tips kommer att hjälpa dig väl i längden.

Vill du lära dig mera så kolla in vår Sportsbetting guide här. Eller ifall du känner dig frisk för att testa dessa möjligheter som spelbolagen ger genom sina misstag, så kolla in våra betting bonuskoder som du hittar i menyn upp till vänster.