ESC Odds 2021

Last updated november 30, 2021

Intresset för Eurovision Song Contest är oerhört stort. Många av oss kommer att bänka oss framför TV:n för att se om Tousin Michael Chiza – “Tusse” – 36 kommer ta hem vinsten i en av världens absolut största musiktävlingar. Något som dessutom blir allt mer populärt är betting och att tippa på Eurovision 2021. Men hur funkar det då ESC odds 2021 ? Hur ska man tänka för att pricka in vinnnaren? Och vilka bidrag kan man spela på? I den här spelguiden går vi på djupet kring allt som rör odds Eurovision.

Eurovision 2021  datum

Eurovision Semifinal 1: 18 maj 2021

 1. Litauen: The Roop – “Discoteque”
 2. Slovenien: Ana Soklič – “Amen”
 3. Ryssland: Manizha – “Russian Woman”
 4. Sverige: Tusse – “Voices”
 5. Australien: Montaigne – “Technicolour”
 6. Nordmakedonien: Vasil – “Here I Stand”
 7. Irland: Lesley Roy – “Maps”
 8. Cypern: Elena Tsagrinou – “El Diablo”
 9. Norge: Tix – “Fallen Angel”
 10. Kroatien: Albina – “Tick-Tock”
 11. Belgien: Hooverphonic – “The Wrong Place”
 12. Israel: Eden – “Alene Set Me Free”
 13. Rumänien: Roxen – “Amnesia”
 14. Azerbajdzjan: Efendi – “Mata Hari”
 15. Ukraina: Go_A – “Shum”
 16. Malta: Destiny – “Je Me Casse”

Eurovision Semifinal 2: 20 maj

 1. San Marino: Senhit feat. Flo Rida – “Adrenalina”
 2. Estland: Uku Suviste – “The Lucky One”
 3. Tjeckien: Benny Cristo – “Omaga”
 4. Grekland: Stefania – “Last Dance”
 5. Österrike: Vincent Bueno – “Amen”
 6. Polen: Rafał – “The Ride”
 7. Moldavien: Natalia Gordienco – “Sugar”
 8. Island: Daði og Gagnamagnið – “10 Years”
 9. Serbien: Hurricane – “Loco Loco”
 10. Georgien: Tornike Kipiani – “You”
 11. Albanien: Anxhela Peristeri – “Karma”
 12. Portugal: The Black Mamba – “Love Is On My Side”
 13. Bulgarien: Victoria – “Growing Up Is Getting Old”
 14. Finland: Blind Channel – “Dark Side”
 15. Lettland: Samanta Tīna – “The Moon Is Rising”
 16. Schweiz: Gjon’s Tears – “Tout l’Univers”
 17. Danmark: Fyr & Flamme – “Øve os på hinanden”

Eurovision Final: 22 maj klockan 21:00

 1. Nederländerna: Jeangu Macrooy – “Birth Of A New Age”
 2. Frankrike: Barbara Pravi – “Voilà”
 3. Italien: Måneskin – “Zitti e buoni”
 4. Spanien: Blas Cantó – “Voy a quedarme”
 5. Storbritannien: James Newman – “Embers”
 6. Tyskland: Jendrik – “I Don’t Feel Hate”

Var placerer jeg mina Eurovision bets?

Vill man betta på sportevenemang hos ett spelbolag så hittar man enkelt den sport eller match man letar efter, ofta på en gång när man besöker operatörens webbplats hittar det man letar efter. Men för den som vill spela på andra event såsom politisk vadslagning eller musikevenemang, som i det här fallet Eurovision Song Contest, så kan det vara lite svårare att hitta rätt på bettingsidorna.

Därför har vi sammanställt en enkel guide för dig som vill placere nogon ECS bets, steg för steg hur du ska gå tillväga hos respektive spelbolag, för att hitta Eurovision Bets sektionen.

Unibet

Första steget om du vill betta på Eurovision 2021 hos Unibet är att öppna ett konto. Klicka bara på knappen nedan så kommer du direkt till registreringssidan.

Därefter hittar du Eurovision bets sektionen under “Odds” och sedan längst ner i menyn till vänster om du klickar på “Underhållning och specialer”. Härifrån gör du enligt följande → “All underhållning specialer” → “Globalt” → “Eurovision”. 

ComeOn

Även på ComeOn hittar du odds Eurovision i menyn till vänster under “Specialspel” → “Internationell” → “Eurovision”. Öppna först ett konto hos ComeOn genom att klicka på knappen här nedanför.

Bethard

På Bethard skapar du snabbt och enkelt ett konto med BankID, det gör du genom att klicka på knappen nedan. När du har gjort detta kan du spela på Eurovision Song Contest 2021.

Klicka på “odds” i menyn uppe till vänster, nu måste du välja “flera sporter” längst ner i menyn till vänster på sidan. Härifrån klickar du på “Specials” och härunder kommer du finna odds för eurovision. Välj vilket land du vill satsa på och hur mycket pengar, sen är det bara att hålla tummarna!

NordicBet

Innan du kan spela på vilket lag som du tror ska vinna Eurovision 2021 så måste du öppna ett konto hos NordicBet, det gör du genom att skriva in ditt personnummer, din e-postadress och ditt telefonnummer. Klicka på knappen här nedanför så kommer du direkt till registreringssidan.

När du har öppnat ett konto klickar du på knappen “odds” som du hittar uppe till vänster i menyn. På vänster sida dyker nu upp en meny med ett flertal sporter och evenemang att betta på, scrolla ner tills du kommer till “musik”. Klicka på musik  → internationellt → Eurovision Song Contest.

Eurovision bets 2021  – dessa marknader erbjuds

Som resten av världen stängdes Eurovision 2020 av covid-19. Därför är holländaren Duncan Laurence fortfarande den försvarande vinnaren, vilket innebär att Eurovision 2021 kommer att hållas i Nederländerna, närmare bestämt hamnstaden Rotterdam.

Cirka 200 miljoner beröknas följa tävlingarna framför TV-apparaterna, men det är så som sagt även möjligt att uppleva tävlingen genom ESC bets och att tippa eurovision. Kanske vill du satsa på att Tusse även kammar hem segern i Eurovision Song Contest?

Spännande semifinaler – är det nu det avgörs?

För dig som vill spela med Eurovision bets erbjuds flera olika marknader, så låt oss börja med att kika på hur själva tävlingen är upplagd. I vanlig ordning så kommer tävlingen avgöras genom två semifinaler.

Det är så klart möjligt att spela även på deltävlingarna.Redan nu kan så klart kolla in hur Eurovision semifinal 1 odds och Eurovision semifinal 2 odds ligger till.

Deltävlingar:

 • Semifinal 1: 18 maj
 • Semifinal 2: 20 maj
 • Final: 22 maj 2021

Totalt kommer 39 länder att ställa upp i Eurovsion 2021, 16 respektive 17 länder kommer att tävla i varje semifinal, medan sex länder redan har kvalificerat sig till finalen. Frågan är så klart vilken artist som kommer stå som segrare när glittret flyger i luften den 22:e maj? ‘

Genom en lottning har det avgjorts vilka bidrag som kommer att möta varandra under semifinalerna. Vår egen Tusse kommer att tävla i semifinal 1. Du kanske alltså sätta nogon ESC bets på vilka bidrag som du tror kommer att gå vidare. Semifinalerna kommer att avgöras genom så väl jury- som tittarröster.

Hur många bidrag går vidare från semifinalerna? Och vad menas med “The big five”?

Kampen om att ta sig till finalen är benhård. Det är nämligen bara 10 bidrag som går vidare från varje semifinal, och det höjer spänningen kring odds Eurovision 2021.

Alla tävlingsbidrag, utom “the big five”, kommer att behöva ta sig genom semifinalerna. Vilka bidrag som kommer att få uppträda på scenen den 22:e maj vet vi alltså ännu inte. Men vad är då “the big five”? Svaret är att de finns fem länder som inte behöver kämpa sig igenom deltävlingarna. Hit hör Frankrike, Italien, Spanien, Storbritannien och Tyskland liksom värdlandet: Nederländerna.

Tävlingen kommer att hållas på Rotterdam Ahoy och vi kan räkna med att schlageryran kommer vara maximal. Redan nu kan du ju som sagt kolla hur oddsen ligger till, men en hel del kommer säkert att förändras då vi sett utgången av de första semifinalerna.Vinnande land kommer så klart även fungera som värdland för Eurovision 2020.

Odds Eurovision skvallrar om förhandsfavoriterna

Mediaintresset för tävlingarna är rekordhögt och det kommer sannerligen skrivas en hel del om bidragen. Huruvida det kommer påverka tävlingen utgång återstår att se.

Fast självklart är det så att det är den stora finalen som väcker allra störst intresse – inte bara bland musikfans utan även bland oss bettare.

Jämnt startfält i år

I år tycks startfältet vara oerhört jämnt, i alla fall om man ska tro experterna. Det kommer alltså blir en hård strid om vinsten.Vem som plockar hem flest 12:or – ja, det återstår att se.

Även om det alltså finns ett gäng förhandsfavoriter så ska man komma ihåg att Eurovsion alltid kan bjuda på skrällar. Faktum är att det är en del av charmen med tävlingen. Lyckas du pricka in en mer otippad vinnare så ska kan vinstsumma bli riktigt hög.

2019’s vinnare  Nerta Bazilai var faktiskt något av en överraskning. Den som hade satsat på en israelisk seger kunde plocka ut en bra vinst.

Vem vinner Eurovision 2021? Spelar språket någon roll?

De tävlande artisterna kan själva vilket språk som de vill sjunga på. Frågan är då: finns det något språk som har större vinstchanser än något annat? Ökar ett visst språk
chansen att kamma hem höga poäng?

Nja, svaret är det faktiskt inte spela någon roll. Tusse tävlar ju med en låt på engelska, men många av de andra tävlande ställer upp med låter på sitt modersmål.

Vilket bolag erbjuder bäst ESC odds 2021?

Ett tips är så klart att du följer utvecklingen av oddsen, så att du får en känsla för bidragens utveckling. Det händer som sagt en hel del under tävlingens gång och det är ju första när semifinalerna är avgjorda som vi vet vilka bidrag som får chansen att göra upp om vinsten i den stora finalen den 22:e maj.

Vi kan tipsa om några spelbolag som erbjuder riktigt bra ESC odds 2021, så kika gärna igenom våra favoriter. Ett smart drag kan vara att öppna ett konto redan nu, så är du redo att sätta dina ESC bets när tävlingarna drar igång. Dessutom brukar det dyka upp en hel del kul specialare: vilken låt kommer till exempel få absoluta lägst poäng?

Sveriges chanser?

Handen på hjärtat – visst känns det extra bra att få betta på en svensk seger? Hur ser då våra svenska vinstchanser ut enligt ESC Odds. Ja, det finns både faktorer som talar för och emot att Tusse kommer att kamma hem vinsten.

Tusses ‘Voices’ är en klassisk popsång som kännetecknas av en tung bas, och som har den populära Eurovision-strukturen, där varje vers bygger på upp till klimaxet i slutet av låten.

Om du vill vara lite kritisk är kören inte den mest originella i Eurovision-sammanhanget, och du kan få en tydlig känsla av att det är något du har hört tidigare. Det är inte en komplicerad sång som är rent melodisk eller musikalisk, vilket också är mycket vanligt i Eurovision.

Omvänt har Tusse en stark karisma som förmodligen borde säkra extra poäng, eftersom han vet hur man levererar en show. Dessutom behandlar låten ett mycket aktuellt ämne – där det också finns en del allvar i spel – och införlivandet av kören ger också låten det extra som kan göra att den sticker ut positivt.

I skrivande stund är Tusse bookmakarnas sjätte favorit i Eurovision, och det kommer verkligen inte att vara den största sensationen i tävlingens historia om han skulle säkra Sverige det 7: e Eurovision-guldet som tar oss tillbaka till en delad första plats tillsammans med Irland.

ESC Odds: Vinnar

För vem passar då betting bäst? Måste man vara en schlagerräv med kunskaper i nivå med Christer Björkmans för att vinna – eller kan även den utan ett egentligt schlagerintresse plocka hem en slant i tävlingen? Det här handlar ju om en av världens största musiktävlingar.

Självklart ska du som musikproffs dra nytta av dina specialkunskaper, dessa kommer du garanterat ha en hel del nytta av för odds Eurovision 2021. Men det betyder inte att du som inte är ett schlager-fan ska missa chansen att delta. Det finns som mycket skrivet om de olika bidragen, och du kan följa oddsens utvecklingen och på så sätt göra en riktigt lyckad satsning.

Om du brukar betta på sport kan det vara viktigt att påminna sig om att det absolut inte bara är de tävlande artisternas dagsform som kommer att vara avgöra i en så här tävling. Förhandssnacket kan ha en stor inverkar på hur tittarna väljer att rösta.

När du tippar på ditt favoritfotbollslag är det en viss logik som gäller, men i schlagersammanhang gäller det att komma ihåg att man ska tänka lite annorlunda. Om en artist har ett riktigt bra dansnummer, ja då kan det faktiskt också vara en bidragande faktor till en vinst.

Hur det har gått för landet i fråga under tidigare tävlingar kan också påverka slutresultatet. Under den spännande omröstningen kan du följa resultatet för att se om din satsning gått hem. Det här är helt klart ett nervkittlande moment och kanske kommer det att bjudas på en och annan skräll även den här gången?

Kanske blir det storvinst för Nederländerna, möjligen gör Estland ett sensationellt bra framträdande eller så ser Daði og Gagnamagnið till att sjunga hem vinsten även i Island? Oavsett vilket land som vinner är det här en av de mest underhållande tävlingar som finns.

Läs också om Big Brother odds.

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll