Skytteliga EM 2021

Last updated november 29, 2021

Många spelare skulle gärna vilja utropa sig till att vinna skyttekung EM 2021. Men faktum är att det bara är de absoluta toppnamnen som har en chans att vinna målligan. Fast där kommer det garanterat att bli jämnt. Här vi ta en närmare titt på de spelare som spelbolagen redan nu ser som kandidater att blir de främsta målgörarna i EM i sommar.

EM 2021 skyttekung

Skytteliga EM 2021

Skyttekung EM 2021 favoriter

Det är så klart svårt att i förväg tippa vilken spelare som vinner skytteligan. Men efter att ha gått igenom säsongens statistik och tittat närmare på vilka odds som spelbolagen har satt så visade snart säg att det finns ett antal favoriter. Vilka det är ska vi titta närmare på här.

EM skyttekung 2021 #1. Harry Kane (England)

För två år sedan så gav Harry Kane Sverige en riktigt tuff match. Till vardags spelar han i Tottenham och det mesta tyder på att han är ostoppbar just nu. Han har gjort en helt osannolikt bra säsong i 19/20 och i Premier League så gjorde han hela 18 mål.

Visste du förresten att det var just Kane som vann skytteligan under VM 2018 där han gjorde 6 st mål? Vågar vi hoppas på en repris under EM i sommaren 2021? Dessutom kommer finalen att av EM att spelas i London. 12 juli är det finaldags och kanske kan Kane då säkra guldet på hemmaplan och samtidigt utropa sig som skyttekung i EM?

EM skyttekung 2021 #2. Romelo Lukaku (Belgien)

Till listan över det spelare som har potential att bli skyttekungar i EM har garanterat även belgaren Romelo Lukaku en plats.

Han spelar till vardags i Inter, där han återigen har fått sin karriär igång och är toppscorer.

Många experter menar ju dessutom att Belgien är en nation som har chans och komma riktigt långt i EM 2020. Lukaku får sällskapet en rad andra stjärnor i landslaget som verkar vara i absolut att toppform. I snitt brukar den belgiske stjärnspelaren göra 0,5 mål per match och han är alltime topscorer.

Kommer någon annan spelare kunna slå honom i sommar?

EM skyttekung 2021 #3. Kylian Mbappé (Frankrike)

På plats fyra hittar vi den franska storstjärnan Kylian Mbappé. Många ser honom som arvtagaren efter stor spelare som Messi. I det senaste EM-et gjorde han hela fyra stycken mål och han var mer eller mindre avgörande för att Frankrike nådde finalen.

Och mycket talar för att den unge spelaren kommer göra en ännu bättre turnering i år. Med andra ord har alla förutsättningar att bli en av skyttekungarna i EM 2020. Mbappé imponerar på alla sätt.

Hans teknik är makalös och han har en förmåga att läsa spelet som få andra kan mäta sig med. Dessutom stod fransmannen för 5 mål i Champions League-spelet. Kanske kan Mbappé se till att Frankrike tar sig hela vägen till final även i år?

em 2021 skytteliga

EM skyttekung 2021 #4. Cristiano Ronaldo (Portugal)

Vi börjar med en portugisiska storstjärnan Cristiano Ronaldo. För visst är han fortfarande en av de spelare som förväntas göra riktigt många mål under sommarens EM. Och vi minns ju alla hur bra det gick för Portugal under det senaste mästerskapet.

I finalen ble dock Ronaldo skadad men trots det så hann han göra riktigt många mål under turneringen. Många anser att han är världens bästa spelare och han är en riktig målgörare som presterar väl under tryck.

Kommer då åldern att spela in? Faktum är att storstjärnan nu har passerat 35 -års strecket. Han har haft lite tufft på det privata planet. Så kanske är det revanschlusten som kommer göra honom till en av stjärnorna som gör flest mål i EM?

Eller så vill han bevisa att han , även om han börjar närma sig pensionsåldern i fotbollssammanhang, fortfarande är en spelare i absoluta världsklass.

EM skyttekung 2021 #5. Robert Lewandowski (Polen)

Den polska stjärnan i Bayern München, Robert Lewandowski, kommer garanterat också vara med på kampen om titeln som årets skyttekung. Han vann skytteligan i Bundesligan och han ser stark ut inför kommande EM-spel.

När Bayern München vann Champions League i 19/20, gjorde Lewandowski imponerande 15 mål. Och statistiken i det polska landslaget talar också sitt tydliga språk: det har totalt blivit 63 mål av Robert Lewandowski under 116 matcher. Magiskt!

Odds skyttekung EM

Det finns ett antal viktiga saker att tänka på innan du börjar satsa på EM skyttekung 2021.

Välj en skyttekung från ett lag som kommer att gå långt i EM 2021

Först och främst ska du komma ihåg att den bästa målskytten med största sannolikhet kommer att vara en spelare från ett lag som går långt i EM 2021. Dessa spelare har fler matcher och minuter att göra mål i, så vårt första tips är att välja en spelare från ett av de lag som du tror kommer att vinna EM 2021.

Välj en EM skyttekung från ett lag som har en lätt väg till EM-finalen

Glöm inte att titta på vilka favoriterna till EM kommer att möta om de går vidare från sin grupp. Vem har den lättaste och svåraste vägen till EM-slutspelet 2021? Om du har valt en spelare som ska bli EM skyttekung 2021 i ett lag som måste möta några mycket starka lag i åttondelsfinalerna och kvartsfinalerna kan ditt lag och din spelare bli utslagna ur EM.

Vilka spelare har varit i god form inför EM 2021?

Titta också på vem som har varit i god form inför em 2021. Harry Kane och Lukaku har sett riktigt vassa ut och har hittat målet otaliga gånger under sina säsonger i Premier League respektive Serie A.

Historiska EM skyttekunger

⚽Skyttekung⚽ År Antal mål
Antoine Griezmann (Frankrike) 2016 6
Dzagoev (Serbien), Ronaldo (Portugal), Torres (Spanien), Balotelli (Italien), Mandzukic (Kroatien) 2012 3
David Villa (Spanien) 2008 4
Milan Baros (Tjeckien) 2004 5
Kluivert (Nederländerne), Milosevic (Kroatien) 2000 5
Allan Shearer (England) 1996 5
Bergkamp (Nederländerne), Brolin (Sverige), Larsson (Sverige), Riedle (Tyskland) 1992 3

Den främsta skytten genom tiderna: Michelle Platini

Michelle Platini er alletiders målkonge, med sine 9 mål til em 1984. Han scorede i alt 41 mål for det franske landshold og betragtes stadig som en af de største spillere gennem tiderne.

Michelle Platinis 9 EM mål 1984

FAQ EM 2020

✅ Var kan jag satsa på skytteliga EM 2021?

De flesta spelbolag kommer garanterat erbjuda olika former av odds och betting inför EM. Bland de roligaste är att spela på vem som blir mästerskapets skyttekung. Du kan finde oddsen hos i stort set alla spelbolagen inklusive bet365 och Unibet.

✅ När vet vi vem som blir skyttekung i EM 2021?

Finalen i EM kommer att spelas i London den 11:e juli. Det är alltså då som vi vet vilken spelare som har gjort flest mål i hela mästerskapet. Dessutom är det troligt att den spelaren också kommer finnas med på planen under finalen i mästerskapet.

✅ När ska man betta på fotbolls EM 2021 skyttekung?

Det finns så klart olika strategier som säger när man ska gå in och betta på sin favoritspelare. Om du redan nu har en favorit som du tror kommer att bli skyttekung i EM 2021 så kan det vara en god idé att göra en satsinning redan nu. Du kan nämligen få bättre odds om du går in tidigt i spelet.

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll