EM odds – Vem vinner EM 2021

Last updated december 6, 2021

Det här är din kompletta guide till EM odds. Av allt att döma kommer Europamästerskapet i fotboll 2021 bli en riktigt spännande turnering. I den här artikeln kan du båda betta på EM 2021 vinner odds, skyttekung EM 2021 och odds för gruppspel.

Jämför EM vinner odds

 

EM vinnare odds 2021

Topp 9 är ett kompetent fält där alla med rätta kan sägas ha en chans att vinna EM 2021. Ändå sticker en handfull nationer ut som särskilt stora favoriter. Låt oss ta en titt på var och en av de fem största förfavoriterna med lägsta EM odds 2021.

EM odds

Betta på Frankrike som vinnare av EM 2021

2016 blev det en finalförlust för Frankrike. Därför kan vi räkna med att Frankrike spelar med ett minst sagt revanschsugen trupp. Många ifrågasatte varför Frankrike inför finalen mot Portugal var en lågoddsare. När det gäller EM 2020 odds placerar sig Frankrike kring 6 gånger satsade pengarna.

Betta på Spanien som vinnare av EM 2021

Spanien är ett av de främsta nationerna inom fotbollen just nu, och inte minst i fotbolls-EM. Däremot ska sägas att Spaniens resultat genom åren varit blandade, ett faktum som påverkar EM 2021 odds.

Senaste gången förlorade spanjornerna, trots låga vinnarodds, mot Italien i kvartsfinalen. En generationsväxling har skett i det spanska nationallaget vilket även påvekar EM 2021 odds. Men det spanska laget bör inte räknas bort i EM 2021.

De är fortfarande en av världens bästa fotbollsnationer. EM 2020 odds för Spanien inför stundande fotbolls-EM ligger på omkring 9-10 gånger pengarna för tillfället.

Spela på Nederländerna som vinnare 2021

En annan stark fotbollsnation är Nederländerna. Däremot är det svårt att förutspå hur de kommer att prestera i EM. Landslaget har missat två mästerskap på rad vilket betyder att de är revanschsugna.

De har dock målet att titulera sig som titelmästare i kommande Europamästerskap. EM odds för det holländska landslaget just nu är ca 12 x pengarna.

Sverige odds EM 2021

För det blågula landslaget har det blivit ett par medaljer i de större fotbollsmästerskapen, däremot har det aldrig ett EM guld. 

Men om vi redan nu ska försöka att titta en bit i framtiden så borde det vara troligt att Sverige är ett av de två lag som tar sig vidare från grupp (F). Det svenska landslaget har nämligen har gjort väl ifrån sig i Nations League, som är UEFA:s senaste serie för de fotbollslag som vill kvalificera direkt till de större mästerskapen.

Det svenska landslaget är väl sammansatt är och de har spelat ihop en hel del. Fast det finns självklart även frågetecken och vissa mörka orosmoment. Då tänker vi främst på försvarsspelet.

Vem blir EM skyttekung 2021?

Intressant är förstås att även spekulera i vem som kommer att bli den stora skyttekungen i kommande EM-spel.  Här följer våra tips på några av kandidaterna till att bli målkung i sommarens mästerskap.

Spela på EM 2021: Cristiano Ronaldo – Portugal

Det vore omöjligt att inte ha med Christiano Ronaldo på listan. Fotbollslegendaren fick ju tillsammans med det portugisiska laget ta hem segernbucklan för inte alltför länge sedan. Senast var han skadad i finalen men han hann trots det göra hela tre mål i fotbollsturneringen och var avgörande för att ta Portugal hela vägen till vinsten.

Ronaldo räknas tveklöst som en av världens bästa spelare. Nu spelar han i Juventus och har en fantastisk säsong bakom sig. Dessutom lyckades laget även vinna hela Scudetto. Vem gjorde flest mål då under turneringen Champions League.? Ja, du gissade rätt. Ronaldo gjorde sex av de nio målen.

Vissa hävdar att hans ålder talar emot faktumet att han skulle kunna bli en EM-skyttekung. Han är 35 år och många tror att det här kommer bli hans sista stora mästerskap. Och kanske kommer det sporra honom att bli den som tar hem titeln som årets stora skyttekung?

Spela på EM 2021: Harry Kane – England

Även Harry Kane är en given favorit på listan. Han har sett till att ge Tottenhams och Englands mängder av mål att troligtvis kommer han fortsätta se segervit sett under fotbolls-EM. Visste du förresten att han gjorde hela 18 mål i säsongen 2019-2020 i Premier League? Dessutom var spelaren den som blev skyttekung i VM 2018 där han gjorde 6 mål.

Spela på EM 2021: Romelo Lukaku – Belgien

Romelo Lukaku är bara 26 år och har en minsann uppåtpekande formkurva. Han gjorde 23 mål i Serie A för Inter i 19/20 och mycket tyder på att han bör räknas in till en av kandidaterna till att göra flest mål i EM.

Belgien har ett riktigt bra landslag just nu och Lukaku är en pålitlig och stark spelare som i snitt brukar göra 0,5 mål per match. Faktiskt är han trots sin unga ålder redan Belgiens toppskytt genom tiderna!

Betta på EM: Gruppspel

Nedan ser du oddsen för alla lag att antingen vinna eller avancera från deras grupp. Genom att trycka på de orange knapparna kommer du till Bet365, där du som ny kund kan få en EM bonus om du registrerar dig och använder vår Bet365 bonuskod BIGBET.

Spela på fotbolls EM 2021: Grupp A

EM grupp A består av Italien, Schweiz, Turkien och Wales med Italien som tydliga favoriter.

Spela på fotbolls EM 2021: Grupp B

Belgien som har ett kusligt starkt lag och är tydliga favoriter för att vinna Danmarks EM grupp. som också innehåller Ryssland och Finland.

Spela på fotbolls EM 2021: Grupp C

I grupp C har vi Nederländerna, Ukraina, Norra Makedonien och Österrike.

Spela på fotbolls EM 2021: Grupp D

Grupp D är lite av en dynamitpool och erbjuder några mycket spännande matcher mellan England och Skottland, medan även Kroatien och Tjeckien måste försöka kvalificera sig till EM kvartsfinalen.

Spela på fotbolls EM 2021: Grupp E

Sverige har kommit i en tuff grupp med Spanien, Polen och Slovakien. Med Spanien som favoriter måste de andra tre länderna anses vara ungefär lika för att gå vidare till andra plats i gruppen.

Spela på fotbolls EM 2021: Grupp F

EM: s absolut tuffaste grupp, med Frankrike, Tyskland och Portugal alla kan vinna EM 2020.

Em betting tips

Nedan kan du se våra personliga tips för EM 2021. Kom ihåg att spela ansvarsfullt och endast för belopp som du har råd att förlora.

Hämta din EM betting bonus

Nya villkor för mästerskapet

Det finns några viktiga nya villkor som påverkar EM odds. Till skillnad mot tidigare mästerskap så arrangeras spelen inte i ett värdland -mästerskapets matcher kommer istället att arrangeras i elva olika städer i Europa.

Det innebär att alla deltagarnationer måste kvala till slutspelet på exakt samma villkor, tidigare har ju värdlandet erhållit en plats i slutspelet helt automatiskt.

Det påverkar alltså EM 2021 odds och gäller både hemma- och bortaplan. Det är en faktor som ofta är viktigt då det gäller för oddsspel i fotboll. Med andra är det viktigt att ha koll på de nya reglerna och villkoren för EM odds.

Europamästare mellan 1960 och 2016

4 lag

1964: Spanien
Det här årets blev det en vinst för Spanien. I finalens slog de ut det de regerande mästarna som var dåvarande Sovjetunionen.

1968: Italien
Italien är en riktig fotbollsnation. Sitt första EM-guld tog det italienska laget 1968. Matchen avgjordes på Olympiastadion i Rom

1972: Västtyskland
Västtyskland var starka inom de många mästerskap och de tog sin första em-titel 1972 efter 3-0 i finalen mot Sovjetunionen.

1976: Tjeckoslovakien
Tjeckoslovakien lyckades överraska det flesta då det slog Västtyskland i EM-finalen. Avgörande för segern var inte minst spelaren Panenka.

8 lag

1980: Västtyskland
Ännu en gång så blev det vinst för Västtyskland. I finalen, som även denna spelades i Rom, slog de det belgiska laget med 2-1.

1984: Frankrike
Mycket tack vare ett starkt spel av Michel Platini så blev det en fransk vinst 1984 efter att laget hade slagit Spanien 2-0.

1988: Nederländerna
Nederländerna vann mot det forna forna Sovjetunionen i em-finalen med 2-0. Och spelaren Marco Van Basten blev smått legendarisk med sitt unika mål som kommer att gå till historieböckerna.

1992: Danmark
Våra danska grannar tog lite överraskande hem titeln som Europamästare efter att ha spelet 2-0 mot det västtyska laget 1992.

16 lag

1996: Tyskland
Tyskland blev segrare efter att ha vunnit mot Tjeckien 1996.

2000: Frankrike
David Trezeguet såg till att fixa en fransk vinst efter förlängningen i finalen 2000.

2004: Grekland
Det här måste ses som en av sport historiens största skräller. 2004 vann nämligen Grekland och det slog Portugal i finalen. Den som hade satsat på en grekisk seger kunde alltså eller vinst. Resultatet i finalen var 1-0.

2008: Spanien
Den ”gyllene generation” på. Ja, så brukade spelarna i Spanien under den här tiden kallas. Och efter en seger i finalen mot Tyskland kunde utropa sig som europamästare. Finalen slutade 1-0.

2012: Spanien
Det spanska laget lyckades med bedriften att ta ännu ett EM-guld 2012.

24 lag

2016: Portugal
Vinnaren 2016 var en riktig högoddsare. Att Portugal skulle vinna hade nog inte många räknat med. I finalen slog de det franska laget efter att Eder gjorde ett mål i förlängningen.

Vanliga frågor – fotbolls EM odds

Vi rundar med att svara på de vanligaste frågorna som rör EM 2020 odds.

✅Vilka olika spel erbjuds inför EM 2020?

Under den stundande fotbollsfesten så kommer det att erbjudas många olika EM odds. Du kommer t.ex. kunna spela på på resultatet, det jag säger klassiskt 1,X,2-spel. Eller varför inte spela på bästa målskytt eller över/under 2.5 mål?

Du kan även betta på vilken spelare som du tror kommer att få flest antal gula kort, eller vem som blir den bästa målvakten i mästerskapet. Andra populära spel är halvtidsresultat är samt gruppvinnare. Så tar chansen att redan nu planera dina EM 2020 odds.

✅När spelas finalen?

I år så kommer finalen faktiskt att spelas på få en riktigt anrik Arena: Wembley Stadium i London den 11:e juli 2021. Närmare 100 000 åskådare det väntas seriefinalen på denna klassiska fotbollsstadion. Många mästerskap har spelats på Wembley Stadium. 1966 tog hemmanationen England hem VM-segern just här.

✅Vilka nationer är favoriter i kommande fotbolls-EM? 

Redan nu så ses Frankrike, Spanien och Nederländerna som storfavoriterna I mästerskapet fast även det tyska och engelska laget kan räknas in bland favoriterna. Det är så klart viktigt att komma ihåg när det gäller EM odds.

Lycka till med dit EM odds 2021!

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll