Wimbledon 2024

Last updated december 6, 2021

Wimbledon är av världens främsta tennisturneringar. I år avgörs den 133:e upplagan av mästerskapet. Vem kommer sluta som segrare? Tenniseliten ska göra upp om vinsten i årets tredje Grand Slam-turnering. Här ger vi dig allt du behöver veta om betting på Wimbledon 2019.

Wimbledon 2021

Wimbledon drar snart igång och världens blickar riktas mot den anrika arenan i sydvästra London. Ingen annan tävling kan mäta sig med Wimbledon-mästerskapen. Tennis i absolut världsklass kan utlovas under den två veckorna: Wimbledon pågår från 1 juli till 4 juli.

Startfältet är spännande och tennisfans vallfärdar nu till London för att se spelarna göra upp om den åtråvärda mästartiteln. Självklart erbjuds även betting på Wimbledon i många former, och dessa ska vi kika närmare på här.

Så många tävlar i Wimbledon 2019

128 spelare på herrsidan och 128 spelare på damsidan kommer att tävla i Wimbledon. De tävlar inte bara om äran utan även en rejäl vinstsumma. Då det gäller betting på Wimbledon kommer du att kunna spela på både singelmatcher och dubbelmatcher. Du som väljer att betta på Wimbledon 2019 kommer även ha tillgång till en hel del specialspel.

Wimbledon ingår i Grandslam tillsammans med Australiska öppna, Franska öppna och US Open.

Förhandsfavoriterna i Wimbledon 2019

Startfält i Wimbledon 2019 är stjärnspäckat. Minst sagt. Den samlade tenniseliten är på plats i UK, och självklart har experterna redan förhandstippat ett par favoriter. Det är framför allt på herrsidan som favoriterna är tydligast – då det gäller damerna tycks resultatet för Wimbledon 2019 vara mer svårtippat. Betting på Wimbledon 2019 är högintressant, men knappast enkelt.

Favoriter herrar Wimbledon 2019

Novak Djokovic, Rafael Nadal och Roger Federer. Där har du de tre favoriterna att plocka hem vinsten för herrar i Wimbledon 2019. Regerande mästare är Novak Djokovic och en titt på oddset placerar han som storfavoriten även i år.

Många tror att Schweizaren Roger Federer kommer att söka revansch, och kanske räcker det hela vägen till vinst?

För dig som är intresserad av betting på Wimbledon 2019 är då så klart en god idé att ta en närmare titt på vinnaroddsen eftersom de redan nu ger en fingervisning om namnen som kan ta hem titeln i Wimbledon.

Andy Murray är hemmafavorit i det sommargröna London, och han återvänder till Wimbledon efter två års frånvaro på grund av skada.

Favoriter damer Wimbledon 2019

Då det gäller damerna är det svårare att peka ut en självklar favorit i Wimbledon 2019.

I den första omgången av damsingeln sker ett historiskt möte. Då möter nämligen den 39-åriga Williams den yngsta spelare i Wimbledon: amerikanskan Cori Gauff. Den unga tennisspelaren är faktiskt bara 15 år gammal och är för tillfället rankad som 301:a i världen. Motståndet i öppningsmachen blir tufft för 15-åringen, Williams har lyckats att plocka hem hem fem st Wimbledontitlar. Kanske vinner hon även Wimbledon?

10 senaste mästarna i Wimbledon

Herrar

2018 Novak Djokovic
2017 Roger Federer
2016 Andy Murray
2015 Novak Djokovic
2014 Novak Djokovic
2013 Andy Murray
2012 Roger Federer
2011 Novak Djokovic
2010 Rafael Nadal
2009 Roger Federer

Damer

2018 Angelique Kerber
2017 Gabriñe Muguruza
2016 Serena Williams
2015 Serena Williams
2014 Petra Kvitová
2013 Marion Bartoli
2012 Serena Williams
2011 Petra Kvitová
2010 Serena Williams
2009 Serena Williams

Skrällar i Wimbledon 2019?

Wimbledon 2019 spelas som bekant på gräs. Även om alla spelare behärskar grässpel bör måste man så klart utgå ifrån att vissa spelare kan skrälla i turneringen. Under tidigare år har just ”gräs-faktorn” var väldigt viktigt, men dagens tennisspelare behärskar som sagt alla former av spel.

När det gäller betting på Wimbledon 2019 bör man dock komma ihåg att marginaler är mindre på gräs. Många spelare är faktiskt kandidater till att ta hem segerbucklan på centercourt i Wimbledon 2019. Med andra ord så väntar en riktigt spännande period för alla oss tennisfans.

Svenskar i Wimbledon

Hur ser det då ut på den blågula fronten i Wimbledon 2019? Nja, faktum är att det är ganska länge sedan vi kunde njuta av bra, svenska prestationer på gräset i Wimbledon. Backar vi 30 år tillbaka hittar vi Stefan Edberg och hand två imponerande titlar. Edberg vann både år 1988 och år 1990.

Men det är så klart Björn Borg som är det främsta namnet i svensk Wimbledonhistoria. Han lyckades med den osannolika bedriften att ta hem fem raka st Wimbledontitlar. Åren 1976-1980 var det Borg som stod högst upp på prispallen. Faktum är att vi hittar en annan Borg i Wimbledon 2019. Björns som Leo Borg, 16 år, kommer nämligen ställa upp i juniorklassen i Wimbledon 2019.

Dessvärre kommer vi att se någon svensk spelaren i huvudturneringen av Wimbledon 2019. Mikael Ymer åkte tyvärr ut i kvalfinalen. När det gäller betting på Wimbledon 2019 så får du med andra ord blicka utanför Sveriges gränser för att placera dina spel.

Olika spel för Wimbledon 2019

Då det gäller betting på Wimbledon 2019 har du som sagt mängder av möjligheter under de två veckorna som den anrika tävlingen pågår.

Den vanligaste typen av spel är så klart att betta på vilken spelare som vinner en specifik match. Du har möjlighet att betta på alla matcher under Wimbledon. Men när det gäller betting på Wimbledon 2019 så finns det så klart flera andra typer av spelformer.

Det är till exempel möjligt att betta på vilken spelare som vinner ett specifikt gem eller set. Ett annat typ av spel är att betta på hur många gem det blir sammanlagt under den pågående matchen. Dessutom finns det möjlighet att betta på olika typer av handicap, vilket alltså ger en matchens spelare en fördel. Med andra ord kan du anpassa din betting på Wimbledon utifrån din egen nivå.

Livespel på Wimbledon 2019

Du har dessutom möjlighet till livespel på Wimbledon 2019. Under pågående match kan du se samtliga liveodds direkt via spelbolagens hemsidor. Du kan alltså betta direkt på vem av spelarna som tar hem nästa boll.
För dig som älskar tennis är det här oslagbar spelform – hög spänning kan garanterat utlovas.

TV-tider Wimbledon 2019

Wimbledon 2019 kommer garanterat att locka miljontals åskådare. Biljetterna är slutsålda sedan lång tid tillbaka, men du kan så klart även följa den spännande Grand slam-turneringen via TV. Du kommer att kunna följa Wimbledon 2019 via Discovery samt Eurosport 1 och 2 samt Kanal 9 och Kanal 5.

Fram till den 5 juli visas Wimbledon på Eurosport 1.

6 – 8 juli sänds Wimbledonpå Eurosport 2.

När vi börjar att närma oss kvartsfinalerna börjar även Kanal 9 sända (start from 9 juli)

Finalen av Wimbledon kommer du kunna se på Kanal 5. Boka helgen 13-14 juli för att följa vinnaren i Wimbledon!

Streama Wimbledon 2019 – så går du tillväga

Du som bettar på Wimbledon kan även se matcherna via bettingbolagens hemsidor. Med andra ord kan du följa de spännande matcherna live direkt via deras hemsida – vilket passar perfekt för livebetting. Du följer alltså Wimbledon i realtid, och följer dess utveckling samtidigt som du placerar dina spel. Spännande?

Det kan vi garantera! Det enda som krävs för att du ska kunna följa matchen i realtid är att du har pengar på ditt spelkonto.

Wimbledon Stream erbjuds även av Unibet, så missa inte chansen att följa den anrika grästurneringen helt gratis via deras hemsida.

Wimbledons historia

Världen riktar alltså blickarna mot London under de två kommande spelveckorna. Det är svårt att hitta ett mer anrikt spel än Wimbledon. Det här är en av de mest prestigefyllda tävlingarna som du kan hitta i världen.

Det absolut första mästerskapet av Wimledon hölls den 9:e juli 1877. Spencer Gore plockade hem vinsten på centercourt framför 200 st åskådare. 1884 fick även kvinnor möjlighet att tävla och den första kvinnliga Wimbledon-segraren var Maud Watson som även vann tävlingens dubbel. Wimbledonmästerskapen fortsatte att växa i popularitet och förutom avbrott för krigsåren (1915-18 och 1940-45) har Wimbledon spelats varje år sedan dess.

Vid starten av Wimbledon använts man sig av regelerna ”All Comers Round” och ”Challenge Round.” Det betydde att det tidigare årets mästare bara behövde spela en match för att försvara sin titel. De andra spelarna måste dock ta sig igenom ett antal kvalificeringsomgångar för att kunna utmana den regerande mästaren.Regeln avskaffades dock redan 1922.

Wimbledons och dess kungliga glans

Tennisturneringens anrika historia går alltså inte att ta miste på. Visste du till exempel att deltagare måste bära vita kläder under hela turneringen? Om Prins Charles eller drottning Elizabeth II är på plats på arenan för att njuta av topptennis, så måste spelarna dessutom buga mot den så kallade kungliga boxen.

Traditionen föreskriver även att publiken äter jordgubbar och grädde. 34 000 kilo bär och ofattbara 10 000 liter grädde beräknas att gå åt under Wimbledon.

Den engelska sommaren är nyckfull, och det har vi flera tillfällen hänt att spelen måste avbrytas på grund av regn.

Vem som vinner Wimbledon vet vi alltså den 13-14 juli. Schweizaren Roger Federer är den spelare som vunnit flest gånger. Totalt åtta gånger har han stått högst upp på segerpallen. Pete Sampras har vunnit Wimbledon sju gånger, och vår egen svenska superstjärna alltså fem gånger.

Spelschema Wimbledon 2019

Här följer schema inför de två intensiva tennisveckorna.

Spelschema för singelturneringen

1-2 juli från 12.00 – Första rundan

3-4 juli från 12.00 – Andra rundan

5-6 juli från 12.00 – Tredje rundan

7 juli – spelledigt/reservdag

8 juli från 12.00 – Åttondelsfinaler

9 juli från 14.00 – damernas kvartsfinaler

10 juli från 14.00 – herrarnas kvartsfinaler

11 juli från 14.00 – damernas semifinaler

12 juli från 14.00 – herrarnas semifinaler

13 juli från 15.00 – damernas final

14 juli från 15.00 – herrarnas final

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll