Kommersiellt innehåll | 18+ | Regler & villkor gäller

Tippa på Melodifestivalen 2018

Melodifestivalen 2018
Av Kim Metso [CC BY-SA 4.0], från Wikimedia Commons
Nu är det äntligen dags för årets största musikfest! 28 tävlande ska göra upp om vem som ska representera Sverige i Eurovision-finalen i Lissabon. Men vem vinner Melodifestivalen 2018? Kan du tippa segraren? Häng med i vår guide som ger dig allt du behöver veta kring odds och betting och att tippa på Melodifestivalen.

Vill du tippa Eurovision 2018?

Odds Melodifestivalen 2018 till att vinna

Låt & ArtistUnibetComeOnLeoVegasbet365
Odds hämtade 9.3.2018. Kolla alltid det aktuella oddset innan du spelarLäs om Unibet bonuskodLäs om ComeOn bonuskodLäs om LeoVegas bonuskodLäs om bet365 bonuskod
Dance you off – Benjamin Ingrosso1.871.601.871.85
Every Single day – Felix Sandman 5.755.305.754.50
My Turn – John Lundvik5.756.005.755.50
For you – Mariette8.0011.008.0011.00
Last breath – Liamoo10.006.5010.009.00
Shuffla – Samir & Viktor12.0026.0012.0017.00
Everyday – Mendez14.0012.7514.0017.00
Party voice – Jessica Andersson18.0017.0018.0021.00
In my cabana – Margaret26.0051.0026.0034.00
A bitter lullaby – Martin Almgren36.0021.0036.0034.00
All the feels – Renaida Braun41.0067.0041.0067.00
Fuldans – Rolandz41.0026.0041.0041.00

Hur gör man då för att tippa på Melodifestivalen? Vilka typer av bettingar kan man egentligen göra? Det är så klart inte bara möjligt att spela på vem som kommer att vinna hela kalaset. Slutsegraren är så klart den populäraste bettingen, men du kan kan även satsa pengar på vem som kommer kvalificerar sig till finalen från deltävlingarna.

Om du brukar sitta med penna och block framför TV:n, och göra tabeller för förutspå resultatet, så kan du istället alltså ta chansen att göra en betting – och plocka hem några slantar om du sätter vinnaren. Dessutom kan du så klart även tippa på deltävlingarna. Hur allt kring deltävlingsmomenten fungerar ska vi titta på lite längre fram.

Tippa gratis på Melodifestivalen med Unibet

Vill du spela på Melodifestivalen odds, men inte lägga ut några pengar? Så skall du ta del av Unibets generösa erbjudande. Du kan lägga ett 50 kr freebet på vilket Schlagerfinal odds du vill hos Unibet och betala med et 50 kr freebet, som Unibet ger till dig. Vinner du, så tar Unibet tillbaka summan för insatsen och du behåller vinsten utan några som helst krav på att omsätta vinsten.

Du behöver inte anmäla dig erbjudandet, du skall bara gå in och spela. Ifall du inte ännu är kund hos Unibet, så rekommenderar vi att du använder vår bonuskod till Unibet. På detta vis kan du maxa ditt spelande hos dem.

Läs mer om freebet hos Unibet här

 

Tippa vinnare Melodifestivalen – och vinn stort

Melodifestivalen har växt snabbt i popularitet under de senaste åren. Intresset för tävlingarna är faktiskt gigantiskt och det här är en händelse som tycks engagera varenda människa i Sverige under tävlingsperioden. Det mediala intresset är rekordstort och de kommande veckorna kommer garanterat att fyllas med mycket spänning, tonarthöjningar, dans, schlageryra och sensationella klädbyten. Sedan musiktävlingen gick av stapeln för första gången 1958 har den garanterat ändrat karaktär. Att betta på sport har man kunnat göra under lång tid men idag kan man så klart även tippa på Melodifestivalen. Det sägs att man inte kan tävla i musik men en sak är klar – det går utmärkt att betta på vinnaren av tävlingen. Kom ihåg att du skall vara över 18 år för att spela på odds och även att du spelar ansvarsfullt.

Spela på Mello odds hos Unibet här

 

Spelbolag med bäst Melodifestivalen odds

Två bettingbolag som storsatsar inför kommande Melodifestivalyra är Unibet och ComeOn. Är du nyfiken på hur oddsen ser ut är det bara att besöka deras webbsidor för en uppdaterad mello-statistik och odds Melodifestivalen 2018. När det gäller den här här typen av tävlingar vet man så klart aldrig om det blir en förtippad favorit eller en okänd debutant som kommer att stå högst på prispallen. Henrik Holm, spelexpert på Unibet, hävdar att vi faktiskt ska vara beredda på det mesta inför den kommande tävlingen.

– Startfältet i Melodifestivalen 2018 är minst sagt en blandad kompott och vi kan nog förvänta oss en och annan skräll.

Unibet har som mål att erbjuda Sveriges bästa odds och liveodds och du har så klart möjlighet att göra många olika typer av mellobets. Även om många förknippar Unibet med ligor som Premier Leauge, Champions Leauge så finns det alltså under kommande schlagerveckor möjlighet att istället rikta strålkastarljuset mot schlagerscenen. Även på ComeOn sker en storsatsning på Melodifestivalen och man har sett till att du får ett riktigt bra odds och möjligheten att spela på din favoriter. På deras hemsida hittar du all info om Melodifestivalen 2018 artister.

Spela hos Unibet Spela hos ComeOn

Hemligheten bakom en lyckad schlagersatsning

Hur ska man då tänka då man ska tippa på Melodifestivalen? Är man inte insatt i den glittrande schlagervärlden har man kanske inte en given favorit som man vill satsa på. Det finns så klart inget enkelt svar på den frågan. Men ett tips kan så klart vara att läsa in sig lite på startfältet och ta en titt på tidigare statistik samt Melodifestivalen odds. Tidningarna brukar alltid vara fyllda med information om de tävlande. Artisternas låtar brukar betygsättas med så väl getingar som plustecken. Men som bekant vet man aldrig vilken utgång som tävlingen får. Vi har varit med om några riktiga skrällar genom åren och har du satsat rätt har du chansen att vinna stort.
Steg ett för melodifestivalen-bettaren är att vara påläst och därför tänkte vi hjälpa dig en bit på vägen och gör en djupdykning i upplägget av tävlingen och de olika bidragen.

Representera Sverige i Portugal

När Melodifestivalen drar igång så är det faktiskt den 58:e gången som tävlingen går av stapeln. Vinnaren kommer att få resa till Lissabon, Portugal i maj för att representera vårt avlånga land. Vem vann Melodifestivalen förra året? Ja, som du säkert minns så var det Robin Bengtsson 26 år, som stod som segrare med låten “I can’t go on”. Robin lyckades knipa en femteplatsen i Kiev, men vinnare var Salvador Sobral från Portugal som vann både publikens och den internationella juryns hjärtan med låten “Amar Pelos Dois”. Nu väntar ett par spännande veckor för de tävlande som ska försöka ta sig hela vägen till finalplatsen. Intresset är rekordstort i år och festivalbossen Christer Björkman på SVT utlovar att årets upplägg kommer att bli något alldeles extra.

Leds av David Lindgren

Han har kallats för en “fenomenal entertainer”. David Lindgren kommer att leda programmet under 2018. Han gjorde storsuccé i rutan 2017 och med andra ord så tar han på sig programledarrollen för andra året i rad. Själv har David sagt att programledarjobbet är det roligaste han gjort. Förra gången delade han uppdraget med Hasse Andersson, och Clara Henry men den här gången bär han Sveriges glittrigaste programledaruppdrag allena. Vi hoppas så klart att han kommer att guida oss igenom bidragen med samma bravur och elegans som han gjorde förra året.

Turne melodifestivalen 2018 städer

Precis som tidigare år så kommer Melodifestivalen att bege sig ut på turné i landet. Totalt arrangeras fyra olika deltävlingar och dessutom blir det ett uppsamlingheat innan det är dags att fylla hela Friends Arena med glitter och dans. Sent på kvällen den 10 mars vet vem vi vem som vunnit hela tävlingen.

Melodifestivalen 2018 deltagare

Du kan så klart betta på alla olika deltävlingar. Med andra ord väntar en spännande månad med ett nytt event varje vecka. Låt oss gissa att tidningarna kommer att var fyllda med spekulationer om tävlingar och deltagarna. Redan nu har det börjat spekuleras i bidragen av Melodifestivalen 2018 deltagare.

Totalt 28 bidrag tävlar alltså i deltävlingarna. Under de fem första programmen så är det tittarna som har full makt över resultatet i omröstningen. Totalt 8 av bidragen kommer att gå direkt till finalen, det vill säga de tävlande som placerar sig på första och andra plats. Dessutom får de tävlande som placerar sig på tredje och fjärde plats ytterligare en chans i det som kallas för uppsamlingsheatet. Totalt kommer 2-4 bidrag av dessa vidare till finalen. Melodifestivalen odds gör det så klart möjligt att även tippa på dessa “andra chansen-vinnare”. När det är dags för final så kommer tittarna tillsammans med jurygrupperna rösta om vem som vinner Melodifestivalen 2018.

Deltävling 1: Karlstad 3 februari 2018

Tävlingen rivstartar i staden där solen alltid skiner: Karlstad. Vem som kommer att glänsa mest under deltävlingen återstår så klart att se. En nykomling i startfältet är kulturhistorikern och tv-profilen Edward Blom – som faktiskt måste ses som något av en skräll i musiksammanhang. Hans tävlar med låten “Livet på en pinne” som handlar om att äta och dricka gott. Betydligt mer rutinerad är Kiki Danielsson som faktiskt hunnit delta i Melodifestivalen hela nio gånger. Under hösten vi ju även kunnat se schlagerstjärnan i TV4-programmet “Så mycket bättre”. En annan publikfavorit i startfältet är så klart Benjamin Ingrosso som ställer upp för andra gången i Melodifestivalsammanhang. Dessutom kommer även Let´s Dance-stjärnan Sigrid Bernson att tävla i år. Startfältet och odds på att kvalificera sig:

Startnummer Låt & Artist Resultat
1 Patrick Swayze – Sigrid Bernson Gick till Andra Chansen
2 My Turn – John Lundvik Gick direkt till final
3 All the feels – Renaida Braun Gick till Andra Chansen
4 Livet på en pinne – Edward Blom Sluta på plats 5
5 Osby Tennessee – Kikki Danielsson Sluta på plats 7
6 Solen lever kvar – Kamferdrops Sluta på plats 6
7 Dance you off – Benjamin Ingrosso Gick direkt till final

Deltävling 2: Göteborg 10 februari 2018

Den andra deltävlingen hålls i Sveriges näst störstsa stad.Samir & Viktor är så klart givna favoriter när de intar Scandinavium den 10 februari. Även Jonas Gardell ställer upp i år och det sägs att Christer Björkman kämpat länge för att få författaren att ställa upp i musikfesten. Under presskonferansen sa Gardel att han inte kommer till Melodifestivalen 2018 göteborg för att vinna utan för att vara den “snälla lilla glada farbrorn”. Det kan så klart hända att att publiken tänker annorlunda och vill skicka den folkkäre artisten till finalen på Friends Arena. Ida Redig säger att hennes låt kommer få oss att dansa och klappa händerna, och hon tävlar med en klassisk upptempo popdänga. Hon konkurrerar även med Idol-vinnaren 2016 Liam Cacatian Thomassen, mer känd under namnet Liamoo som också är en storfavorit i tävlingen. Med andra hälsar Västkusten oss välkomna på bästa tänkbara sätt.

Startnummer Låt & Artist Resultat
1 Shuffla – Samir & Viktor Gick direkt till final
2 Allting som vi sa – Ida Redig Sluta på plats 5
3 Det finns en väg – Jonas Gardell Sluta på plats 7
4 In my cabana – Margaret Gick till Andra Chansen
5 Titta vi flyger – Stiko Per Larsson Sluta på plats 6
6 Songburning – Mimi Werner Gick till Andra Chansen
7 Last breath – Liamoo Gick direkt till final

Deltävling 3: Malmö 17 februari 2018

När det är dags för den tredje deltävlingen riktar vi blickarna mot Malmö. Hit har även även dalkarlen Kalle Moraeus kommit tillsammans med Orsa spelmän. Jessica Andersson beskriver sitt bidrag “Party voice” som en förfestarlåt och kommer förhoppningsvis få hela Melodifestivalen 2018 Malmö på pepphumör. Mendez garanterar att fylla med Malmö Arena med romantiska, latinamerikanska rytmer. Lite mer lågmälda toner bjuder Martin Almgren oss på. “A bitter lullaby” är en countrypop-låt om hur vi tar oss igenom tunga perioder i livet.

Startnummer Låt & Artist Unibet odds att kvala vidare
1 A bitter lullaby – Martin Almgren Gick direkt till final
2 Stark – Barbi Escobar Sluta på plats 7
3 Cuba Libre – Moncho Gick till Andra Chansen
4 Party voice – Jessica Andersson Gick direkt till final
5 Min dröm – Kalle Moraeus & Orsa spelmän Sluta på plats 5
6 Cry – Dotter Sluta på plats 6
7 Everyday – Mendez Gick till Andra Chansen

Deltävling 4: Örnsköldsvik 24 februari 2018

När det är dags för den sista deltävlingen så riktar vi blicken mot Ångermanland och Örnsköldsvik. Det blir faktiskt tredje gången gillt i Melodifestival-sammanhang för favorittippade Mariette. Som bäst har artisten kommit på en tredje plats och den här gången tävlar hon med låten “For you”. Mariette kan räkna med tuff konkurrens från bland andra Emmi Christensson som varit musikalartist i över 10 år med nu alltså byter The Phantom of the Opera mot schlagerscenen.
Melodifestivalen är en smällkaramell av olika musikstilar och Olivia tävlar med ett bidrag som hon själv beskriver som en tropical house-låt. Tycker du att dansband saknas i startfältet kan vi meddela att Rolandz, med den folkkäre skådespelaren Robert Gustafsson i spetsen kommer att ställa upp i melodifestivalen 2018 Örnsköldsvik

Startnummer Låt & Artist Resultat
1 Icarus – Emmi Christensson Sluta på plats 6
2 Mitt paradis – Elias Abbas Sluta på plats 5
3 Break that chain – Felicia Olsson Sluta på plats 7
4 Fuldans – Rolandz Gick direkt till final
5 Never learn – Olivia Eliasson Gick till Andra Chansen
6 Every Single day – Felix Sandman Gick till Andra Chansen
7 For you – Mariette Gick direkt till final

Andra chansen: Kristianstad 3 mars 2018

Det kommer garanterat vara en hel del som står på spel då Melodifestivalen-turnén når Kristianstad. Det är nämligen här som andra chansen kommer att avgöras. Det är första gången som Kristianstad är med som värdstad i Melodifestivalen. Kanske kommer Melodifestivalen 2018 Kristianstad bjuda på några stora överraskningar? Andra chansen kommer att vara en duell mellan de åtta bidragen två och två.

Följande bidrag har tagit sig till Andra chansen och i vilken duell de är, vinnarna från varje duell går till finalen:

DuellLåt & ArtistOdds på att kvala till final hos Unibet
Odds hämtade 26.2.2018, kan vara föråldrade. Kolla alltid det aktuella oddset innan du spelar
Duell 1In my cabana – MargaretGick till final
Duell 1Cuba Libre – Moncho-
Duell 2All the feels – Renaida BraunGick till final
Duell 2Never learn – Olivia Eliasson-
Duell 3Every Single day – Felix Sandman Gick till final
Duell 3Songburning – Mimi Werner-
Duell 4Patrick Swayze – Sigrid Bernson-
Duell 4Everyday – MendezGick till final

Melodifestivalen 2018 final: Solna 10 mars 2018

Den 10 mars är då så äntligen dags! Nu ska hela tävlingen avgöras. De tävlande som tagit sig vidare från de olika deltävlingarna ska nu tävla om titeln vinnaren Melodifestivalen 2018. The winner takes it all! Segraren kommer ju försvara de blågula färgerna i Lissabon i maj. Förra året bjöd vinnaren Robin Bengtsson på en färgsprakande finalfest. Vem som står segrare den här gången är så klart den stora frågan.Benjamin Ingrosso är som sagt klar sergertippad för tillfället.

Melodifestivalen 2018 final startfält

StartnummerLåt & Artist
1Everyday – Mendez
2All the feels – Renaida Braun
3A bitter lullaby – Martin Almgren
4My Turn – John Lundvik
5Party voice – Jessica Andersson
6Last breath – Liamoo
7Shuffla – Samir & Viktor
8For you – Mariette
9Every Single day – Felix Sandman
10In my cabana – Margaret
11Dance you off – Benjamin Ingrosso
12Fuldans – Rolandz

Som vi sett bjuder startfältet på stor variation. Det finns många exempel på tävlingar då de mest otippade bidragen faktiskt tagit hem vinsten. Kanske kommer Rolandz sopa banan av konkurrenterna eller kanske kommer Martin Almgren ta hem segern denna gång?

Visste du förresten att Melodifestivalen 2018 biljetterna och Melodifestivalen 2018 genrep på Friends Arena sålde slut på bara 20 minuter? Med andra ord kan du räkna med en kokande arena… Runt kl 22:30 räknar vi med att vi har svaret på vem som vinner hela kalaset!

Melodifestivalen
4.8 (95.98%) 259 votes