Tippa på Melodifestivalen 2024

Nu är det äntligen dags för årets största musikfest! Vi er redan klare med andra deltävling i Stockholm. Kan du tippa segraren? Häng med i vår guide som ger dig allt du behöver veta kring odds och betting och att tippa på Melodifestivalen. Kolla deltagerna listan nedan.

Odds Melodifestivalen 2024

Hur gör man då för att tippa på Melodifestivalen? Vilka typer av bettingar kan man egentligen göra? Det är så klart inte bara möjligt att spela på vem som kommer att vinna hela kalaset. Slutsegraren är så klart den populäraste bettingen, men du kan kan även satsa pengar på vem som kommer kvalificerar sig till finalen från deltävlingarna.

Om du brukar sitta med penna och block framför TV:n, och göra tabeller för förutspå resultatet, så kan du istället ta chansen att betta – och plocka hem några slantar om du sätter vinnaren. Dessutom kan du så klart även tippa på deltävlingarna. Hur allt kring deltävlingsmomenten fungerar ska vi titta på lite längre fram.

Tippa vinnare Melodifestivalen

Melodifestivalen har växt snabbt i popularitet under de senaste åren. Intresset för tävlingarna är faktiskt gigantiskt och det här är en händelse som tycks engagera varenda människa i Sverige under tävlingsperioden.

Det mediala intresset är rekordstort och de kommande veckorna kommer garanterat att fyllas med mycket spänning, tonarthöjningar, dans, schlageryra och sensationella klädbyten. Sedan musiktävlingen gick av stapeln för första gången 1958 har den garanterat ändrat karaktär.

Att betta på sport har man kunnat göra under lång tid men idag kan man så klart även tippa på Melodifestivalen. Det sägs att man inte kan tävla i musik men en sak är klar – det går utmärkt att betta på vinnaren av tävlingen.

Spelbolag med bäst Melodifestivalen odds

Två bettingbolag som storsatsar inför kommande Melodifestivalyra är ComeOn. Är du nyfiken på hur oddsen ser ut är det bara att besöka deras webbsidor för en uppdaterad mello-statistik och odds Melodifestivalen.

När det gäller den här här typen av tävlingar vet man så klart aldrig om det blir en förtippad favorit eller en okänd debutant som kommer att stå högst på prispallen. Henrik Holm, spelexpert på Unibet, hävdar att vi faktiskt ska vara beredda på det mesta inför den kommande tävlingen.

Unibet har som mål att erbjuda Sveriges bästa odds och liveodds och du har så klart möjlighet att göra många olika typer av mellobets. Även om många förknippar Unibet med ligor som Premier Leauge, Champions Leauge så finns det alltså under kommande schlagerveckor möjlighet att istället rikta strålkastarljuset mot schlagerscenen.

Även på ComeOn sker en storsatsning på Melodifestivalen och man har sett till att du får ett riktigt bra odds och möjligheten att spela på din favoriter. På deras hemsida hittar du all info om Melodifestivalen artister.

Hemligheten bakom en lyckad schlagersatsning

Hur ska man då tänka då man ska tippa på Melodifestivalen? Är man inte insatt i den glittrande schlagervärlden har man kanske inte en given favorit som man vill satsa på. Det finns så klart inget enkelt svar på den frågan.

Men ett tips kan så klart vara att läsa in sig lite på startfältet och ta en titt på tidigare statistik samt Melodifestivalen odds. Tidningarna brukar alltid vara fyllda med information om de tävlande. Artisternas låtar brukar betygsättas med så väl getingar som plustecken. Men som bekant vet man aldrig vilken utgång som tävlingen får.

Vi har varit med om några riktiga skrällar genom åren och har du satsat rätt har du chansen att vinna stort.

Steg ett för melodifestivalen-bettaren är att vara påläst och därför tänkte vi hjälpa dig en bit på vägen och gör en djupdykning i upplägget av tävlingen och de olika bidragen.

Representera Sverige i Norge

När Melodifestivalen drar igång så är det faktiskt den 61:e gången som tävlingen går av stapeln. Vinnaren kommer att få resa till Oslo i maj för att representera vårt avlånga land. Vem vann Melodifestivalen förra året?

Det är faktiskt stadig John Lundvik som är den försvarande mästaren, sedan Eurovision Song Contest 2020 avbröts. Han stod som segrare med låten “Too late for love”. Johan lyckades knipa en femte plats i Tel Aviv, men vinnare var Duncan Laurence från Nederländerna som charmade både publiken och den internationella juryn med låten ”Arcade”.

Nu väntar ett par spännande veckor för de tävlande som ska försöka ta sig hela vägen till finalplatsen. Intresset är rekordstort i år och festivalbossen Christer Björkman på SVT utlovar att årets upplägg kommer att bli något alldeles extra.

Leds av kvartett

Det var Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor, Marika Carlsson och Eric Saade som ledde programmet under 2019. Kvartetten gjorde stor succé i rutan. Det här årets tas programledarskapet över av Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin. Tillsammans ska de guida oss igenom årets populäraste musiktävling.

Turné melodifestivalen 2024 städer

Precis som tidigare år så kommer Melodifestivalen att bege sig ut på turné i landet. Totalt arrangeras fyra olika deltävlingar och dessutom blir det ett uppsamlingheat innan det är dags att fylla hela Annexet med glitter och dans. Sent på kvällen den 9 mars vet vem vi vem som vunnit hela tävlingen.

Melodifestivalen 2024 deltagare

Du kan så klart betta på alla olika deltävlingar. Med andra ord väntar en spännande månad med ett nytt event varje vecka. Låt oss gissa att tidningarna kommer att var fyllda med spekulationer om tävlingar och deltagarna. Redan nu har det börjat spekuleras i bidragen av Melodifestivalen deltagare.

Totalt 28 bidrag tävlar alltså i deltävlingarna. Under de fem första programmen så är det tittarna som har full makt över resultatet i omröstningen. Totalt 8 av bidragen kommer att gå direkt till finalen, det vill säga de tävlande som placerar sig på första och andra plats.

Dessutom får de tävlande som placerar sig på tredje och fjärde plats ytterligare en chans i det som kallas för uppsamlingsheatet. Totalt kommer 2-4 bidrag av dessa vidare till finalen. Melodifestivalen odds gör det så klart möjligt att även tippa på dessa “andra chansen-vinnare”.

När det är dags för final så kommer tittarna tillsammans med jurygrupperna rösta om vem som vinner Melodifestivalen.

Andra chansen: Annexet 6 mars

Det kommer garanterat vara en hel del som står på spel då Melodifestivalen-turnén andra chansen kommer att avgöras. Kanske kommer Melodifestivalen bjuda på några stora överraskningar?

Hittills har följande artister kvalificerat sig: Lillasyster – “Pretender”, Paul Rey – “The Missing Piece”, Frida Green – “The Silence”, Eva Rydberg & Ewa Roos – “Rena rama ding dong”, Klara Hammarström – “Beat Of Broken Hearts”, Alvaro Estrella – “Baila Baila”, Efraim Leo – “Best Of Me” och Clara Klingenström – “Behöver inte dig idag”.

Melodifestivalen 2024 final:

Den 7:e mars är då så äntligen dags! Nu ska hela tävlingen avgöras. De tävlande som tagit sig vidare från de olika deltävlingarna ska nu tävla om titeln vinnaren Melodifestivalen. The winner takes it all! Segraren kommer ju försvara de blågula färgerna i Oslo i maj.

Förra året bjöd vinnaren Johan Lundvik på en färgsprakande finalfest. Vem som står segrare den här gången är så klart den stora frågan.

Melodifestivalen 2024 final startfält

Som vi sett bjuder startfältet på stor variation. Det finns många exempel på tävlingar då de mest otippade bidragen faktiskt tagit hem vinsten.

Trots att covid har satt en dämpare på många saker kan vi vara säkra på att det blir en kväll fylld av spänning!

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll