Kommersiellt innehåll | 18+ | Regler & villkor gäller

Tippa på Melodifestivalen 2018

Melodifestivalen

Nu är det äntligen dags för årets största musikfest! 28 tävlande ska göra upp om vem som ska representera Sverige i Eurovision-finalen i Lissabon. Men vem vinner Melodifestivalen 2018? Kan du tippa segraren? Häng med i vår guide som ger dig allt du behöver veta kring odds och betting och att tippa på Melodifestivalen.

Abba, Carola och Måns Zelmerlöv. Alla har de kammat hem vinsten i Melodifestivalen. Nu är det äntligen dags igen – under de kommande veckorna väntar hela fyra spännande deltävlingar där deltagarna kämpar om en finalplats.

Att följa Mello framför TV:n är så klart riktigt kul, men det blir garanterat ännu festligare om du väljer att tippa på melodifestivalen. Men hur fungerar egentligen Melodifestivalen odds? Och hur fungerar en satsning? Det ska vi titta närmare på nu!

Vem går vidare från Malmö 17 februari 2018? | Vem är i andra chansen? | Vem är i final?

Tippa vinnare Melodifestivalen – och vinn stort

Melodifestivalen har växt snabbt i popularitet under de senaste åren. Intresset för tävlingarna är faktiskt gigantiskt och det här är en händelse som tycks engagera varenda människa i Sverige under tävlingsperioden. Det mediala intresset är rekordstort och de kommande veckorna kommer garanterat att fyllas med mycket spänning, tonarthöjningar, dans, schlageryra och sensationella klädbyten. Sedan musiktävlingen gick av stapeln för första gången 1958 har den garanterat ändrat karaktär. Att betta på sport har man kunnat göra under lång tid men idag kan man så klart även tippa på Melodifestivalen. Det sägs att man inte kan tävla i musik men en sak är klar – det går utmärkt att betta på vinnaren av tävlingen. Kom ihåg att du skall vara över 18 år för att spela på odds och även att du spelar ansvarsfullt.

Spela på Mello odds hos Unibet här

 

ArtistUnibetComeOnBethard
Dotter3.253.503.50
Mariette4.504.254.25
Liamoo7.005.505.50
Mendez7.005.505.50
Benjamin Ingrosso7.5010.0010.00
Felix Sandman12.0015.0015.00
John Lundvik12.008.008.00
Samir & Viktor12.0013.0013.00
Martin Almgren14.0015.0015.00
Jessica Andersson26.0021.0021.00
Emmi Christensson36.0026.0026.00
Oliva Eliasson41.0029.0029.00
Moncho51.0051.0051.00
Elias Abbas56.0034.0034.00
Rolandz76.00101.00101.00
Margaret86.0051.0051.00
Felicia Olsson101.0051.0051.00
Mimi Werner151.00101.00101.00
Renaida Braun151.0041.0041.00
Sigrid Bernson151.0081.0081.00
Barbie Escobar201.0081.0081.00
Kalle Moraeus201.0081.0081.00
Oddsen hämtade 16.2.2018. Oddsen kan vara föråldrade.

 

UTSLAGNA
 Ida Redig – Allting som vi sa
 Kamferdrops – Solen lever kvar
 Jonas Gardell – Det finns en väg
 Stiko Per Larsson – Titta vi flyger
 Kikki Danielsson – Osby Tennessee
 Edward Blom – Livet på en pinne

Mello odds 2018

Hur gör man då för att tippa på Melodifestivalen? Vilka typer av bettingar kan man egentligen göra? Det är så klart inte bara möjligt att spela på vem som kommer att vinna hela kalaset. Slutsegraren är så klart den populäraste bettingen, men du kan kan även satsa pengar på vem som kommer kvalificerar sig till finalen från deltävlingarna.

Om du brukar sitta med penna och block framför TV:n, och göra tabeller för förutspå resultatet, så kan du istället alltså ta chansen att göra en betting – och plocka hem några slantar om du sätter vinnaren. Dessutom kan du så klart även tippa på deltävlingarna. Hur allt kring deltävlingsmomenten fungerar ska vi titta på lite längre fram.

Spelbolag med bäst Melodifestivalen odds

Två bettingbolag som storsatsar inför kommande Melodifestivalyra är Unibet och PAF. Är du nyfiken på hur oddsen ser ut är det bara att besöka deras webbsidor för en uppdaterad mello-statistik och odds Melodifestivalen 2018. När det gäller den här här typen av tävlingar vet man så klart aldrig om det blir en förtippad favorit eller en okänd debutant som kommer att stå högst på prispallen. Henrik Holm, spelexpert på Unibet, hävdar att vi faktiskt ska vara beredda på det mesta inför den kommande tävlingen.

– Startfältet i Melodifestivalen 2018 är minst sagt en blandad kompott och vi kan nog förvänta oss en och annan skräll.

Unibet har som mål att erbjuda Sveriges bästa odds och liveodds och du har så klart möjlighet att göra många olika typer av mellobets. Även om många förknippar Unibet med ligor som Premier Leauge, Champions Leauge så finns det alltså under kommande schlagerveckor möjlighet att istället rikta strålkastarljuset mot schlagerscenen. Även på Paf sker en storsatsning på Melodifestivalen och man har sett till att du får ett riktigt bra odds och möjligheten att spela på din favoriter. På deras hemsida hittar du all info om Melodifestivalen 2018 artister.

Spela hos Unibet Spela hos PAF

Hemligheten bakom en lyckad schlagersatsning

Hur ska man då tänka då man ska tippa på Melodifestivalen? Är man inte insatt i den glittrande schlagervärlden har man kanske inte en given favorit som man vill satsa på. Det finns så klart inget enkelt svar på den frågan. Men ett tips kan så klart vara att läsa in sig lite på startfältet och ta en titt på tidigare statistik samt Melodifestivalen odds. Tidningarna brukar alltid vara fyllda med information om de tävlande. Artisternas låtar brukar betygsättas med så väl getingar som plustecken. Men som bekant vet man aldrig vilken utgång som tävlingen får. Vi har varit med om några riktiga skrällar genom åren och har du satsat rätt har du chansen att vinna stort.
Steg ett för melodifestivalen-bettaren är att vara påläst och därför tänkte vi hjälpa dig en bit på vägen och gör en djupdykning i upplägget av tävlingen och de olika bidragen.

Representera Sverige i Portugal

När Melodifestivalen drar igång så är det faktiskt den 58:e gången som tävlingen går av stapeln. Vinnaren kommer att få resa till Lissabon, Portugal i maj för att representera vårt avlånga land. Vem vann Melodifestivalen förra året? Ja, som du säkert minns så var det Robin Bengtsson 26 år, som stod som segrare med låten “I can’t go on”. Robin lyckades knipa en femteplatsen i Kiev, men vinnare var Salvador Sobral från Portugal som vann både publikens och den internationella juryns hjärtan med låten “Amar Pelos Dois”. Nu väntar ett par spännande veckor för de tävlande som ska försöka ta sig hela vägen till finalplatsen. Intresset är rekordstort i år och festivalbossen Christer Björkman på SVT utlovar att årets upplägg kommer att bli något alldeles extra.

Leds av David Lindgren

Han har kallats för en “fenomenal entertainer”. David Lindgren kommer att leda programmet under 2018. Han gjorde storsuccé i rutan 2017 och med andra ord så tar han på sig programledarrollen för andra året i rad. Själv har David sagt att programledarjobbet är det roligaste han gjort. Förra gången delade han uppdraget med Hasse Andersson, och Clara Henry men den här gången bär han Sveriges glittrigaste programledaruppdrag allena. Vi hoppas så klart att han kommer att guida oss igenom bidragen med samma bravur och elegans som han gjorde förra året.

David Lindgren Melodifestivalen 2018
Bild: SVT – Ulrika Malm

Turne melodifestivalen 2018 städer

Precis som tidigare år så kommer Melodifestivalen att bege sig ut på turné i landet. Totalt arrangeras fyra olika deltävlingar och dessutom blir det ett uppsamlingheat innan det är dags att fylla hela Friends Arena med glitter och dans. Sent på kvällen den 10 mars vet vem vi vem som vunnit hela tävlingen.

Melodifestivalen 2018 deltagare

Du kan så klart betta på alla olika deltävlingar. Med andra ord väntar en spännande månad med ett nytt event varje vecka. Låt oss gissa att tidningarna kommer att var fyllda med spekulationer om tävlingar och deltagarna. Redan nu har det börjat spekuleras i bidragen av Melodifestivalen 2018 deltagare.

Totalt 28 bidrag tävlar alltså i deltävlingarna. Under de fem första programmen så är det tittarna som har full makt över resultatet i omröstningen. Totalt 8 av bidragen kommer att gå direkt till finalen, det vill säga de tävlande som placerar sig på första och andra plats. Dessutom får de tävlande som placerar sig på tredje och fjärde plats ytterligare en chans i det som kallas för uppsamlingsheatet. Totalt kommer 2-4 bidrag av dessa vidare till finalen. Melodifestivalen odds gör det så klart möjligt att även tippa på dessa “andra chansen-vinnare”. När det är dags för final så kommer tittarna tillsammans med jurygrupperna rösta om vem som vinner Melodifestivalen 2018.

Deltävling 1: Karlstad 3 februari 2018

Tävlingen rivstartar i staden där solen alltid skiner: Karlstad. Vem som kommer att glänsa mest under deltävlingen återstår så klart att se. En nykomling i startfältet är kulturhistorikern och tv-profilen Edward Blom – som faktiskt måste ses som något av en skräll i musiksammanhang. Hans tävlar med låten “Livet på en pinne” som handlar om att äta och dricka gott. Betydligt mer rutinerad är Kiki Danielsson som faktiskt hunnit delta i Melodifestivalen hela nio gånger. Under hösten vi ju även kunnat se schlagerstjärnan i TV4-programmet “Så mycket bättre”. En annan publikfavorit i startfältet är så klart Benjamin Ingrosso som ställer upp för andra gången i Melodifestivalsammanhang. Dessutom kommer även Let´s Dance-stjärnan Sigrid Bernson att tävla i år. Startfältet och odds på att kvalificera sig:

StartnummerLåt & ArtistResultat
1Patrick Swayze – Sigrid BernsonGick till Andra Chansen
2My Turn – John LundvikGick direkt till final
3All the feels – Renaida BraunGick till Andra Chansen
4Livet på en pinne – Edward BlomSluta på plats 5
5Osby Tennessee – Kikki DanielssonSluta på plats 7
6Solen lever kvar – KamferdropsSluta på plats 6
7Dance you off – Benjamin IngrossoGick direkt till final

Deltävling 2: Göteborg 10 februari 2018

Den andra deltävlingen hålls i Sveriges näst störstsa stad.Samir & Viktor är så klart givna favoriter när de intar Scandinavium den 10 februari. Även Jonas Gardell ställer upp i år och det sägs att Christer Björkman kämpat länge för att få författaren att ställa upp i musikfesten. Under presskonferansen sa Gardel att han inte kommer till Melodifestivalen 2018 göteborg för att vinna utan för att vara den “snälla lilla glada farbrorn”. Det kan så klart hända att att publiken tänker annorlunda och vill skicka den folkkäre artisten till finalen på Friends Arena. Ida Redig säger att hennes låt kommer få oss att dansa och klappa händerna, och hon tävlar med en klassisk upptempo popdänga. Hon konkurrerar även med Idol-vinnaren 2016 Liam Cacatian Thomassen, mer känd under namnet Liamoo som också är en storfavorit i tävlingen. Med andra hälsar Västkusten oss välkomna på bästa tänkbara sätt.

StartnummerLåt & ArtistResultat
1Shuffla – Samir & ViktorGick direkt till final
2Allting som vi sa – Ida RedigSluta på plats 5
3Det finns en väg – Jonas GardellSluta på plats 7
4In my cabana – MargaretGick till Andra Chansen
5Titta vi flyger – Stiko Per LarssonSluta på plats 6
6Songburning – Mimi WernerGick till Andra Chansen
7Last breath – LiamooGick direkt till final

Deltävling 3: Malmö 17 februari 2018

När det är dags för den tredje deltävlingen riktar vi blickarna mot Malmö. Hit har även även dalkarlen Kalle Moraeus kommit tillsammans med Orsa spelmän. Jessica Andersson beskriver sitt bidrag “Party voice” som en förfestarlåt och kommer förhoppningsvis få hela Melodifestivalen 2018 Malmö på pepphumör. Mendez garanterar att fylla med Malmö Arena med romantiska, latinamerikanska rytmer. Lite mer lågmälda toner bjuder Martin Almgren oss på. “A bitter lullaby” är en countrypop-låt om hur vi tar oss igenom tunga perioder i livet.

StartnummerLåt & ArtistUnibet odds att kvala vidare
Odds hämtade 12.2.2018, kan vara föråldrade. Kolla alltid det aktuella oddset innan du spelar
1A bitter lullaby – Martin Almgren2.25
2Stark – Barbi Escobar6.50
3Cuba Libre – Moncho4.50
4Party voice – Jessica Andersson1.95
5Min dröm – Kalle Moraeus & Orsa spelmän4.50
6Cry – Dotter1.35
7Everyday – Mendez1.85

Deltävling 4: Örnsköldsvik 24 februari 2018

När det är dags för den sista deltävlingen så riktar vi blicken mot Ångermanland och Örnsköldsvik. Det blir faktiskt tredje gången gillt i Melodifestival-sammanhang för favorittippade Mariette. Som bäst har artisten kommit på en tredje plats och den här gången tävlar hon med låten “For you”. Mariette kan räkna med tuff konkurrens från bland andra Emmi Christensson som varit musikalartist i över 10 år med nu alltså byter The Phantom of the Opera mot schlagerscenen.
Melodifestivalen är en smällkaramell av olika musikstilar och Olivia tävlar med ett bidrag som hon själv beskriver som en tropical house-låt. Tycker du att dansband saknas i startfältet kan vi meddela att Rolandz, med den folkkäre skådespelaren Robert Gustafsson i spetsen kommer att ställa upp i melodifestivalen 2018 Örnsköldsvik

StartnummerLåt & ArtistUnibet odds att kvala vidare
Odds hämtade 12.2.2018, kan vara föråldrade. Kolla alltid det aktuella oddset innan du spelar
1Icarus – Emmi Christensson2.50
2Mitt paradis – Elias Abbas6.00
3Break that chain – Felicia Olsson6.50
4Fuldans – Rolandz1.85
5Never learn – Olivia Eliasson3.50
6Every Single day – Felix Sandman2.50
7For you – Mariette1.10

Andra chansen: Kristianstad 3 mars 2018

Det kommer garanterat vara en hel del som står på spel då Melodifestivalen-turnén når Kristianstad. Det är nämligen här som andra chansen kommer att avgöras. Det är första gången som Kristianstad är med som värdstad i Melodifestivalen. Kanske kommer Melodifestivalen 2018 Kristianstad bjuda på några stora överraskningar?

Följande bidrag har tagit sig till Andra chansen intill vidare

Låt & ArtistSe och hör låtenOdds på att kvala till final hos Unibet
Patrick Swayze – Sigrid BernsonSe bidraget på SVT playInga odds ännu
All the feels – Renaida BraunSe bidraget på SVT playInga odds ännu
In my cabana – MargaretSe bidraget på SVT playInga odds ännu
Songburning – Mimi WernerSe bidraget på SVT playInga odds ännu
Låt 5 avgörs 17.2.2018 –Inga odds ännu
Låt 6 avgörs 17.2.2018 –Inga odds ännu
Låt 7 avgörs 24.2.2018 –Inga odds ännu
Låt 8 avgörs 24.2.2018 –Inga odds ännu

Melodifestivalen 2018 final: Solna 10 mars 2018

Den 10 mars är då så äntligen dags! Nu ska hela tävlingen avgöras. De tävlande som tagit sig vidare från de olika deltävlingarna ska nu tävla om titeln vinnaren Melodifestivalen 2018. The winner takes it all! Segraren kommer ju försvara de blågula färgerna i Lisabon i maj. Förra året bjöd vinnaren Robin Bengtsson på en färgsprakande finalfest. Vem som står segrare den här gången är så klart den stora frågan. Mariette är som sagt sergertippad precis som Benjamin Ingrosso och Liamoo.

Dessa låtar och artister har tagit sig till final:

 

Låt & ArtistSe och hör låtenUnibet odds på att vinna
My Turn – John LundvikBidraget tillgängligt efter 24.2.2018Inga odds ännu
Dance you off – Benjamin IngrossoBidraget tillgängligt efter 24.2.2018Inga odds ännu
Shuffla – Samir & ViktorBidraget tillgängligt efter 24.2.2018Inga odds ännu
Last breath – LiamooBidraget tillgängligt efter 24.2.2018Inga odds ännu
Låt 5 avgörs 17.2.2018 –Inga odds ännu
Låt 6 avgörs 17.2.2018 –Inga odds ännu
Låt 7 avgörs 24.2.2018 –Inga odds ännu
Låt 8 avgörs 24.2.2018 –Inga odds ännu
Låt 9 avgörs 3.3.2018 –Inga odds ännu
Låt 10 avgörs 3.3.2018 –Inga odds ännu
Låt 11 avgörs 3.3.2018 –Inga odds ännu
Låt 12 avgörs 3.3.2018 –Inga odds ännu

Som vi sett bjuder startfältet på stor variation. Det finns många exempel på tävlingar då de mest otippade bidragen faktiskt tagit hem vinsten. Kanske kommer Edward Blom sopa banan av konkurrenterna eller kanske kommer Kicki Danielsson ta hem segern ännu en gång? Kicki har ju faktiskt lyckas två gånger tidigare. 1982 som medlem i gruppen Chips och 1985 då hon plockade hem segern med låten “Bra vibrationer”. Startfältet har ju dessutom tre tidigare idol-tävlande som garanterat kan plocka hem en hel del röster. 2017-års Idol-vinnare Liamoo kommer bland annat att tävla mot 2015-års Idol-vinnare Martin Almgren och även Mariette är ju en tidigare deltagare i TV4-tävlingen. Oavsett vem som plockar hem segern kan du vara säker på att 3,5 miljoner svenskar kommer att bänka sig framför tv:n kl 20:00 för att följa årets mest spännande musiktävling.

Visste du förresten att Melodifestivalen 2018 biljetterna och Melodifestivalen 2018 genrep på Friends Arena sålde slut på bara 20 minuter? Med andra ord kan du räkna med en kokande arena… Runt kl 22:30 räknar vi med att vi har svaret på vem som vinner hela kalaset!