Spela på Eurovision 2016 odds

Här är din guide till hur du kan satsa och spela på Eurovision 2016 odds, som detta år går av stapeln just i Sverige. Gör dig beredd på att lära dig hur du kan spela på Eurovision, Europas största musiktävling! Och förbered dig på de mest smöriga, igenkännbara och mest bisarra musikframträdanden på denna planet – Eurovision 2016! Nu med ännu mer musik. Antagligen.

Spela på Eurovision 2016 hos Unibet

Eurovision 2016

Eurovision 2016 i Sverige

Än en gång kommer Sverige att vara värdland för Eurovision, vi är ett av de mest framgångsrika länderna i Eurovisions historia. Detta år blir sjätte gången vi är värdland för tävlingen och det är tredje gången som tävlingen hålls i vår huvudstad Stockholm. Som alltid så kommer det att vara framträdanden – och artister – som verkligen kommer försöka att bli ihågkomna i många år framöver. Förra årets vinnare, vår egen Måns Zelmerlöw har haft ett framgångsrikt år efter sin vinst och hans vinnarlåt “Heroes” spelas över hela Europa. Men kommer vi i år att få höra någon bra och memorable låt i Eurovision 2016? Det är i ärlighetens namn svårt att säga.

Betting på Eurovision

Eftersom du läser denna artikel är du antagligen något så när intresserad av tävlingen och du har också en öppen och tolerant attityd gentemot denna lättsmälta typ av musik. Det är du tvungen att ha för att du ska kunna njuta och ha kul medan du ser på Eurovision och framförallt om du vill satsa och spela på tävlingen. När du ska betta på Eurovision så gäller det inte att bara lyssna på din magkänsla, utan du måste också lyssna på låtarna och – framförallt – andra människors åsikter. Du kanske inte själv gillar bidraget, men ta reda på vem artisten är, vad dess bakgrundshistoria är, var de kommer ifrån och vilket land de representerar. Om du gör det kan du sedan betta på den du tror kommer vinna Eurovision 2016 utan att i förväg veta särskilt mycket om bidragen.

Bästa Eurovision spelbolag

Hos de allra flesta spelbolagen kan du spela på Eurovision 2016, som t.ex. bet365, Unibet, Ladbrokes och PAF, bara för att nämna några.

Det spelbolag eller bookmaker, som vi varmt rekommenderar är Unibet. Även om de är starkast på fotbollodds och odds på andra idrottsgrenar, så erbjuder de några riktigt attraktiva odds på Eurovision med. Det har de även gjort i några år redan, därtill är de även riktigt starka på den svenska marknaden, vilket även bidrar till att du kan få valuta för dina pengar ifall du behöver deras hjälp.

Ifall du vill spela på Eurovision 2016 hos Unibet skall du välja ”Odds” upp i menyn och så igen ”odds” i undermenyn. Därefter hittar du längre ner på sidan under ”Sporter” alternativet ”Underhållning & Specialer”, så får du fram oddsen för vem vinner Eurovision 2016.

Eurovision odds hos Unibet 2016

 

Se alla och senaste Eurovision 2016 odds hos Unibet

Temat

Sedan 2002 har varje Eurovision haft sitt eget unika tema men det har inte varit särskilt tydligt om du inte vetat om det i förväg. Det första temat “A Modern Fairytale”, alltså “En modern saga” på svenska, blev etablerat för Eurovision 2002 som hölls i Tallin, Estland. De följande årens teman har varit ungefär lika spännande. Vi har utstått “Feel the Rhythm!” 2006 när tävlingen hölls i Aten, Grekland, 2008 var temat “Confluence of Sound” i Belgrad, Serbien och “Feel Your Heart Beat!” var temat 2011 i Dusseldorf, Tyskland. Men 2013 förändrades detta, politik och social medvetenhet har blivit en del av dessa olika teman och sedan dess har det sett ut såhär:

  • Eurovision 2013: “We Are One” (Malmö, Sverige)
  • Eurovision 2014: “#JoinUs” (Köpenhamn, Danmark)
  • Eurovision 2015: “Building Bridges” (Wien, Österriket)
  • Eurovision 2016: “Come Together” (Stockholm, Sverige)

I år är då temat ”Come Together”. Läs mera om tankarna bakom temat för Eurovision 2016 i Stockholm här. De flesta låtarna har dock egentligen inget alls att göra med temat, även om det går att försöka att förutspå vilken låt som kommer att bli populär genom att se hur mycket den relaterar till årets tema och hur landet som bidraget kommer ifrån mår för tillfället. Om vi tar förra årets tävling, Eurovision 2015 i Ryssland så såg världen inte precis ut som det land som Polina Gagarina representerade (Ryssland blev 2014 utbuade av publiken under deras framträdande på grund av konflikten som pågick i Ukraina), men hennes skönhet, hennes starka röst och med en låt som handlade om en längtan efter fred och samförstånd så vann hon mångas hjärtan. Duellen var mellan Gagarina och Zelmerlow och när det kom till de allra viktigaste poängenheterna så var det till slut vi i Sverige som tog hem vinsten. Men alla minns även skönheten från Ryssland.

Australien? Är ni vilse?

Att Australien blev en del av Eurovision tävlingen är ett kontroversiellt ämne. Att bjuda in Australien till 2015 års tävling var en sak, 2015 var det 60-årsjubileum för tävlingen och inbjudan var ett tecken på vänskap till ett land som älskar tävlingen, men att ha dom tillbaka i år igen är en helt annan femma. Vissa menar att det kan skada Eurovisions anda eftersom det är en tävling som handlar om att lyfta Europeiska artister – och ge poäng till dina grannländer. Det är vissa fans som menar att genom att ta med detta extra land i tävlingen så kommer man att i ännu högre grad ge sina grannländer poäng snarare än till de bidrag som verkligen förtjänar det.

Poäng som gavs till Australien under Eurovision 2015

De poäng som gavs till Australien 2015 var imponerande, men samtidigt förutsägbara. De flesta viktiga 12-poängare gavs till Österriket och Sverige men från Norge fick Australien 10 poäng och även från England, vilka också är gamla vänner till landet. Åtta poäng gavs av Danmark, Ungern, Island, Nederländerna, Polen, Schweiz och San Marino. Det var bara Armenien som inte tyckte tillräckligt mycket om Sebastians framträdande för att ge honom ett enda poäng.
Men hur röstade då Australien?
12 – Serbien
10 – Ryssland
8 – Belgien
7 – Georgien
6 – Grekland
5 – Estland
4 – Danmark
3 – Makedonien
2 – Ungern
1 – Rumänien

Utan grannländer att rösta på så kanske dom inte riktigt förstod denna delen av tävlingen!

Eurovision odds på Australien

Förra året var oddsen för att Australien skulle vinna ganska höga. Guy Sebastian hade ett av de mest favorittippade bidragen för att vinna Eurovision 2015 vilket var förståeligt. Att Australien skulle delta i Eurovision var någonting nytt, exotiskt vilket drog uppmärksamhet till sig. Men hur kommer det går för dom den här gången? Enligt odds hämtade från bland annat Unibet och bet365 så är Australien tippad fjärde favorit att vinna Eurovision 2016. Förra året hamnade Guy Sebastian på en femte plats vilket är en bra placering för ett land som debuterar i tävlingen och som inte har några grannländer att få röster från. Så om de kommer på fjärde plats i år skulle det likväl vara mycket imponerande.

Så hur ska du satsa på Eurovision 2016 odds?

Det finns inte ett enkelt svar på den frågan. Du behöver vara observant och göra research på hur trenderna ser ut idag och hur det sett ut tidigare. Till exempel, efter 2014 års varma mottagen av en duo i Nederländerna, även om de till slut inte vann, så var det många duos med en man och en kvinna i, i nästkommande års tävling. Något som också har fått tagit mindre och mindre plats i tävlingen är karnevalliknande framträdande vilket har gett mer utrymme för musiken och minde scenshow – även om det fortfarande finns länder som vägrar släppa den stilen. Men det var senast 2006 när Lordi från Finland vann med sin låt “Hard rock hallelujah” som en grupp eller artist vann med ett showframträdande fullt av eld och kostymer.

Kolla in den här episka capen!

Viktigt att notera: ignorera aldrig vad media har att säga. De människor som verkligen är seriösa kring denna tävling och har nödvändig kunskap för att kunna förutse de mest troliga vinnarna kommer att använda sig av detta när de bestämmer hur de ska satsa på Eurovision 2016!

Röstning i Eurovision. Hej grannar!

Vissa tror att röstningen i Eurovision är 90% politik och 10% objektiv, men det är inte så enkelt. Det finns en teori som säger att människor som röstar för kulturella likheter, inte landsgränser. De senaste årens vinnare av Eurovision har varit mindre tydligt varit specifika för sitt land och istället mer universella, så att alla som ser på tävlingen faktiskt kan identifiera sig med och relatera till det som den vinnande artisten representerar. Röstning med politiska grunder sker mer i semifinalerna än i själva finalen. Om ett av de balkanländerna kommer mellan något av de skandinaviska länderna så kommer det inte finnas en chans att få några “grannpoäng” från dom. Om vi tänker på de senaste mest framgångsrika tävlanden: Zelmerlöw, Conchita, de Forest, Ell & Nikki, Loreen… så finns det inget med dessa som är typiskt för de länder de representerar och de fick enormt mycket poäng från länder som inte var deras grannländer. Tidigare år har poängen som ges från de olika länderna kommit 50% från professionella juryn och 50% från tittarna. Men fr.o.m. i år ger varje lands professionella juryn poäng från 1-8 , 10 och 12 poäng och därtill får även tittarna för varje land rösta fram lika många poäng. Dessa tittarröster läggs så samman och meddelas tillsammans i slutet av rösträkningen. Detta kommer så att ge en extra spänning till tävlingen. Du kan enkelt rösta i Eurovision med deras appar som finns tillängliga för Windows-telefoner, Android-enheter och så klart för iPhones.

Topp 7 saker att tänka på när du ska satsa på Eurovision

Vi har samlat några av de absolut viktigaste sakerna du bör att överväga när du är i färd med att spela på Eurovision i en lättanvänd bild nedan. Använd dig av den när du ska välja hur du ska satsa och dela den gärna med vänner som också är sugna på att spela på vilket land och artist som kommer att ta hem Eurovisionvinsten.

7 saker att tänka på vid eurovision odds

Se hela infografiken här


Kopiera koden ovan och lägg till på din hemsida

Eurovision 2016 odds

Låt oss tala om de faktiska oddsen för Eurovision 2016. De olika vadslagningshållarnas förutsägelser är oftast nära det som blir det slutgiltiga resultatet så det är alltid en god idé att spana in hur deras odds ser ut. Det är också klokt att hålla ett öga på hur oddsen för Eurovision ser ut långt innan alla bidrag är tillkännagivna. Experter behöver inte ens ha hört låtarna för att kunna läsa av hur atmosfären och trenderna ser ut. När ordningen för tävlingsbidragen är tillkännagivna i både semifinalerna och själva finalen så kommer du märka att det blir ytterligare förändringar i hur oddsen ser ut. Ett bra tips att tänka på är att de som framträder sist i startordningen oftast brukar få fler poäng och fortsätta till finalen från semifinalerna.

Odds på Eurovision 2016 favoriter

De aktuella oddsen på favoriter är som oftast väldigt exakta. Därför är de alltid en bra idé att kolla de olika spelbolagens odds ifall du skall spela på Eurovision. Det är även smart att kolla på dem även om inte alla bidrag är klara ännu, då kan oddsen vara en aningen högre.

Det är inte alltid sången som avgör, även om den skall fortfarande vara bra, men det är även trender som spelar en roll, samt i vilken semifinal, och i vilken ordning bidraget utförs. Det är oftast de sista bidragen i semifinalerna som får flest poäng. Därför brukar oddsen ändras en aningen efter semifinalernas upplägg meddelas.

Just nu är favoriterna till att vinna Eurovision 2016 Ryssland, Sverige,Australien, Frankrike och Ukraina.

Eurovision 2016 favoriterna

Var ska du då spela på Eurovision 2016

Det finns många olika ställen som erbjuder dig att oddsspel på Eurovison 2016, men det är alltid en bra idé att göra research för att se vilka som erbjuder dig bäst odds och som även kanske har speciella erbjudande för tävlingen. Varje år kan du dock alltid lita på att Unibet, bet365 och ladbrokes ger dig bra spelmöjligheter. PAF är också ett annat bra val.

SpelbolagBonus + bonuskod 
Unibet logo1100 kr med koden CPSE-1000Spela nu!
bet365 logo1500 kr med koden MAXBETSSpela nu!
paf logo200 kr kontant med koden MAXBONUSCODESpela nu!

Kan Sverige vinna Eurovision igen?

Sverige är ett av de länder som lyckats bäst i Eurovision. Sedan 1958 har Sverige vunnit sex gånger och endast Irland är bättre med sina sju segrar. I år är Sverige värdar men frågan är om vi kan vinna Eurovision igen 2016, speciellt då vi vann ifjol? Sverige är en av favoriterna men är det en fördel eller nackdel med ”hemmaplansfavör”? Det är sällan att värdlandet vinner, men inte en omöjligt uppgift och för att vara helt ärlig så om någon skall lyckas med det är det väl Sverige och Frans med If I were Sorry?

Eurovision 2016 – Kommer England någonsin vinna igen?

England har vunnit fem gånger i Eurovisions historia. Men senaste gången de vann var så långt bak i tiden som 1997. Oturligt nog ser det inte ljust ut det här året heller. Oddsen för att England ska vinna Eurovision är, ja, låt oss säga att de ligger långt ifrån topp 10. England borde ha skickat en fantastisk artist som skulle ha gått hem hos både publik såvä som hos juryn med en låt som lyste ljusare än Rysslands, vår egna Svenska, Australiens eller Tysklands för att nämna några.

Satsa på annat än vinnaren av Eurovision 2016

Du kan satsa på annat än bara den du tror kommer att ta hem Eurovision 2016, du kan även prova din lycka genom att försöka förutsäga den som kommer förlora eller vilka som hamnar topp 5. Vanligtvis så hittar du detta hos vadslagningshållare som bwin, betfair och Unibet. Vill du hitta fler tokiga spel kring Eurovision 2016? Då är det PaddyPower du ska välja. För att hårdra det hela så gör humorn du hittar hos Paddy Power, du kan till exempel satsa på det du tror blir det galnaste framträdandet.

Eurovision’s galnaste framträdanden

När vi är inne på ämnet så är det alltid roligt att minnas några av de mest tokiga framträdanena som gjorts på Eurovision. Vi önskar att vi hade tillgång till alla tävlingar från starten, men låt oss påminna oss om några av de absolut mest galna. Av någon anledning så hittas allra flest av dom under åren 2006 och 2007…

Österriket 2003

Vissa saker borde ha stannat i tanken….

Litauen 2006

Hmmm… Ni hade nog fel…

Kroatien 2006

Africa Paprica Oi Da Da Dai. Ok.

Danmark 2007

Det är som en kunglig parad, men mera…

Ukraina 2007

Det som man en gång sett går inte av göra osett.

England 2007

Lämna scenen… Bara lämna scenen någon gång. Snälla…

Moldavien 2010

Efter detta framträfande blev den episka saxofonspelaren ett internetfenomen.

Armenien 2011

Boom Boom Chaka Chaka! Whoo!

Finland 2013

Det är en skelögs brud – vad finns det att inte gilla?

Och en extra statyett för bäst kameraman på Eurovision går till den här killen :

Spelar det ens någon roll? Vilka artister som har deltagit i Eurovision har slagit igenom förutom ABBA och Celine Dion?

Globalt sett? Inte så många som du skulle kunna tro. Låt oss bortse från de artister som har blivit stora stjärnor i sina egna länder efter sin medverkan eller sin vinst i Eurovision. Låt oss istället prata om de faktiskt stora stjärnorna som går att jämför med Celine Dion och ABBA. Eller som åtminstone i någon mån nått den graden av framgång.

Domenico Modugno – Eurovision 1958

Domenico Modugno, ett namn du kanske känner igen men har svårt att placera. Han är iallafall den som sjöng “Nel blu dipinto di blu” aka “Volare”, en låt framförd av så många artister att det är svårt att räkna dom. Det går inte att säga något annat än att det är en av de största hitsen från Eurovison då den fortfarande idag – 50 år senare – nynnas av var och varannan.

United Kingdom – Eurovision 1976

“Save Your Kisses For Me” är antagligen en av de låtar du inte hade någon aning om att den från början kommer från Eurovision Song Contest. Brotherhood of Man gjorde den till etta på hitlistan i England och runt om i världen.

Al Bano and Romina Power – Eurovision 1976 & 1985

De har aldrig vunnit men är ett väldigt framgångsrikt par som har skapat några ett par mycket kända låtar så som “Felicita”, “Magic, oh Magic”, “Atto d’amore” för att nämna några.

Johnny Logan – Eurovision 1980 & 1987

Allas vår Mr Eurovision – han har vunnit två (!) gånger och var också den som skrev den låt som han också vann med 1992. Han har varit mest aktiv i England och på Irland men är ihågkommen och erkänd över hela europa.

Lordi – Eurovision 2006

Även om de varit kända redan sedan 2002 så var det i och med Eurovision 2006 som de verkligen blev kända för den stora massan. Efter deras vinst var länder som följde i deras fotspår, till exempel Tjeckien 2007, men Lordi är de som förblir det enda hard rock hallelujah band som vunnit tävlingen. Och efter deras vinst fick dom till och med legendariska gruppen Kiss manager att arbeta med dem.

Lena – Eurovision 2010

Tysklands bidrag “Satellite” som framfördes med sådan
Germany’s Lena sang “Satellite” with such beauty that she stole everybody’s hearts. Her song got to number one in at least six countries, making her one of the greatest Eurovision performers of all time.

Loreen – Eurovision 2012

Hennes “Euphoria” var och är fortfarande välkänd inte bara här i Sverige. Efter att ha vunnit Eurovision 2012 så framträdde hon på många TV-shower runt om i Europa och hon har fortsatt sin karriär och gett ut ny musik så hennes karriär kanske växa sig till något ännu större.

Så skapar Eurovision karriärer som räcker längre än en hitlåt? Det går självklart aldrig att säga, men kanske är en av artisterna i årets Eurovision en av de som kommer att ta det stora klivet in i popmusikens värld.